Св.Илия, Хелиос или Слънцето

Как една истина може да бъде казана по много начини, как знанието може да бъде сведено до минимум и как цяла една митология и религия са си приписали изначалното познание!

Свети Илия в религията, християнската църква го нарича „Пророк и предсказател на божийте дела“…, гърците го наричат Хелиос или бог на Слънцето и брат на Луната, а всъщност става дума за Слънцето… Църквата го нарича още…изобличител на езичниците, такива като мен, дето се занимават с космоса и боговете, дето много четат и знаят, такива дето мислят и се интересуват от истината…

Не за първи път се натрисам на лицемерието на църквата, която изобилства в религията с пророци, но иначе е анатема да пророкуваш, това включва и да правиш прогнози(за времето може), как една друга догма, каквато е гръцката митология е успяла да окраде богатството на траките/българите и да насади на света изобщо, една голяма измишльотина.  Прочетете повече за Хелиос или свети Илия, а аз ще ви кажа за езичеството….

Слънцето в нашата слънчева система е свързано с други Слънца, например това на Сириус и други системи, за които ние нищо не знаем и не очаквайте и да узнаете, поне не от научните среди, религията, митологията или някаква академична образователна система! Можете да си набавите обаче доста информация, ако вземете да пообиколите България(не света), посетите множество местности – известни и не толкова, особено онези които се свързват по някакъв начин със свети Илия, Слънцето, равноденствията, древни обсерватории. По такива места със сигурност ще научите много и ще ви е от полза!

Нашият народ, изключително силно почита пророк Илия и свързва неговата сила със светкавиците и грамотевиците, силата да ги опази от пожари и суша, да изпрати дъжд и влага за богата реколта. Наречен е божия крепост и ангел в плът, поради изключителната си власт над процесите в небесата….

По стар стил се е празнувал на 2 август, а по нов стил на 20 юли, като църквата е добавила и още един празник на 6 август, наречен Преображение Господне! Само да ви кажа, че пророк Илия и Преображение Господне се отнасят за едно и също нещо. Слънцето се явява нашия пророк Илия или бог Хелиос, а преобразяването се състой в промяна на енергията на Слънцето и всички живи твари и природа.

През това време от годината от 20 юли до 2 август се явява цикъл от 12 дни или енергията/честотите на Юпитер имат силно влияния върху планетата, самото Слънце се намира в позиция, която магнитната му амплитуда и гравитация се свиват спрямо Земята, но се разширяват спрямо центъра на галактиката и Сириус, прави се връзка на няколко нива, които няма да прочетете в религията или митологията. Но, пак ще напомня, ако посетите някое местенце из България/Родопите например, ще намерите обсерватории още от траките, които доста добре са познавали, наблюдавали и са използвали тези космически процеси.

За нашата планета и живота ни тук, Слънцето и Слънцата оказват изключително мощно влияние, така че, е нормално, те да бъдат боготворени и почитани от народа. Митологията има за цел да обърка представите на хората, а религията, да повярват в нещо, което само „духовните лица“ могат да им покажат или да направят връзка! Разбира се, при определени условия и спазване на догми, защото сме грешници в грях родени и нямаме право да знаем за познанието. Лошото е, че „духовните лица“ са последните, които изобщо знаят нещо важно, което да предават на хората, но това е друга тема.

Юпитер или в астрологията – управителя на Стрелец, всъщност е Зевс…, а центъра на галактиката е в съзвездие Стрелец, вие се сетете къде е Юпитер и каква връзка има с галактическото слънце и това дето виждаме всеки ден на небето… През този период от годината, лъчите на нашето слънце се свързват с лъчите на други слънца и тази връзка се отразява на нашата планета.

В астрологията съществува така наречената Локус фортуна(точка на съдбата), но по-скоро е тирето на благополучието по мои данни, или по точно, по източници от горните нива. Тирето е знак за продължение, пренос, начало на диалог и тем подобни, това поне всеки го знае. А още, тирето(-) обозначава и магнитния полюс, придърпването, магнитните линии(по които се движат живите твари) и които съществуват из цялата планета и космическото пространство.

Та, свети Илия е наистина пророк и виждащ сънищата на Господ, защото идва от сърцето на галактиката и дава живот и на нашата планета(и на нас), обръща ни – преобразява ни буквално и символично. Буквално, защото електромагнитните полюси в човека имат своя пик и спад, от което се повлиява не само нашето здраве, но и нашето съзнание. А символично, защото, съзнанието и електромагнитните честоти приемат определена космическа енергия….

Когато човек знае това, дори и да не разбира напълно процесите, то неговото съзнание се разширява/отваря, само защото поне е допуснал, че е вярно, истина или възможно! Още по-добре би било, ако през това време от годината успеете да сте сред природата, да намерите някое място на свети Илия и да поседнете за минути в мълчание. В религията се твърди, че на този ден(преображение господне) се отваря небето и човек може да сънува мислите на Господ.

Аз пък ви казвам, че през тези дни от 20 юли до 2 август, наистина можете да имате пророчески сънища, но ако намерите място/оброчище и поостанете там за минути, можете да научите много повече от пророчества. Можете да имате видения, образи, усещания, можете да затворите очи и да видите някои свои животи….

А относно, датата 6 август, която църквата посочва за преображение господне, то сметнете от 2 ри до 6 ти колко дни са, т.е. това са 5 дни – които също принадлежат на Юпитер. Числото на трансформацията, която идва от познанието, числото 5 изразява характера на планетата Юпитер и сърцето на нашата галактика Млечен път, която е в съзвездие Стрелец! Вероятно, съвпадения….

Ако някой се интересува повече за тези дни, да ми пише и ще му дам още информация за лично ползване!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на лични прогнози, терапия, обучение

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

споделяне на връзка

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*