Слънце в Близнаци

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец ще пребивава във въздушен подвижен знак Близнаци. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Близнаци активира нашата ментална (витална/сетивна) природа и форма, връзката между мисловните нагласи, мисловните процеси и физиологията, психичните и чувствени структури в мисъл, представи, убеждения и поведение, интелект и интуиция. Когато Слънцето преминава в знака на мисълта и свързването Близнаци, всичко има връзка с нашето витално тяло и душевни стремления под формата на мечти и желания, общуване и комуникация, нашето словесно и мисловно изразяване, знанията и чувството ни за ориентация, координация и свързаност. 

Слънце в Близнаци поощрява и провокира нашите витални сетива да изследват, осмислят и разширяват собственият ни светоглед и светоусещания, да намират причинно-следствени връзки между мисловните нагласи и случващото се, да координираме своите намерения и поведение, да проследим връзката между онова което чувстваме и мислим, между нашите убеждения и тяхното затвърждаване, да се ориентираме в „потока“ от информация и мнения според собствените си знания и стремежи. 

През този период (около месец) са важни общуването и комуникацията, личностното израстване, преодоляване на мисловните шаблони, излизане от заблудите, изясняване на недоразумения, преговори и договори, промяна в средата и обкръжението, възникване на нови интереси и общуване, пътувания, срещи, творчески и бизнес начинания. 

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

споделяне във facebook

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*