Слънце в Дева

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност чрез действия.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец, то ще пребивава в  земен подвижен знак Дева. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак. Нашите латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнанието:

огън – идентичност (витално тяло – представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Дева бележи продължение на обърнатото съзнание което ще стигне своя пик през есенното равноденствие. Когато Слънцето преминава през зодиакално съзвездие ДЕВА, то носи променлива интензивност и проявление на енергията – двата полюса (електро-магнит)в природата, света и в човека. В знака на чистотата и реализацията – Дева, всички възможности имат връзка с чистото съзнание, ум -душа и тяло.

Еволюцията и проявлението на живота никога не спира, вечна спирала и вечен кръговрат. И през този период(около месец) можем да наблюдаваме как всичко около нас и в нас се движи по тези две направления. Съзнателната спирала на еволюцията и вечните кръговрати и повторения на преходната и изменчива материя и непроменлив дух.

Слънце в Дева ни подтиква към повече действие, активност и гъвкавост. Насочва вниманието ни към конкретика, подробности, анализ и точност. Интензивността на енергията е импулсивна, но и достатъчно постоянна, успяваме да съчетаваме нещата, да подредим и да премислим, да изчистим всичко ненужно, остаряло, закостеняло, да подменим вехтото и износеното. Слънцето в Дева е символ на резултатите от положените усилия, стават видни нашите качества и недостатъци, реализираме личния си потенциал, разкриваме възможности и претворяваме реалността. Чрез личната си работа, труд, отговорност, задължения, любов, обич, забавления, съзнателност и разумност (неразумност и невежество), знание и несъвършенство, ние проявяваме себе си чрез видимите резултати. Ако нещо не ни харесва – можем да го променим, ако ни харесва – да го надградим, нещата които зависят от нас – ние трябва да свършим. Като земен подвижен знак, Девата води към променливи състояния, известна припряност, практичност, търговски нюх, пластичност, убеденост, съзнаване на творческите сили в човека и природата.

През тази година, през месеците Септември и Октомври имаме силни планетарни съвпади, чието влияние може да породи вътрешно напрежение, психическа нестабилност, здравни неразположения. Информацията не е, за да започнете да се страхувате, а да не сте изненадани, за да обърнете внимание повече на различни симптоми и импулси които тялото ви дава(реагира). Да останете максимално спокойни и да проумеете, че има промени които изискват цялостна пренастройка на ума/съзнанието, промяна в навиците от всякакъв характер. 

Слънце в Дева ще ни покаже личната отговорност и стойност и нещата, личната реализация. Ще ни освободи от всичко ненужно и ще ни изпълни с онова към което се стремим, за каквото мечтаем.

Физически Дева съответства на храносмислателна система, тънки черва, пересталтика и отчасти метаболитните процеси, отговаря за стомашната среда (киселини), храненето и апетита, жлъчка, задстомашни жлези, част от кръвоносна система и артериално налягане, центъра на съзнаването, материализацията на ума и духа.

Всички родени под знака Дева притежават вродена практичност, творчески заложби, занаятчийски умения. За тях е важно да материализират/създават, затова добре им понасят занаяти и заетост в които да творят. Понякога прекаляват с грижата за другите, изпадат в неразумни и критични мисли. 

Използването на определени аромати и приемането на билков чай, подправки, храна, цветове, аромати могат да подобрят психичното и физическото ни здраве, това е факт. Подходящи са: зелените и кафявите цветове, плодовете – пъпеши, диня, малини, праскови, сини сливи, краставици, бамя, жълт кантарион, бахар, бял пипер, аромите на канела, тамян, салвия. 

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и ако го публикувате сте длъжни да ме споменете!

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за сайт

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*