Слънце в Овен

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец ще пребивава в огнен кардинален знак Овен. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Овен активира нашата етерна природа, ментална и емоционална форма (тяло) и физиология, психичните и чувствени структури в желания, стремежи, настроения, прозрения, интуиция, инстинкт, вяра, в начинанията, активността и действията. Когато Слънцето преминава през зодиакално съзвездие Овен, то носи силна прозорливост, импулсивност, идейност, активни емоции, поражда се емоционална нетърпеливост и крайни действия. В знака на раждането и новото начало, обновлението Овен, всичко има връзка с нашето духовно начало, духовни заложби, духовен път, нов план на душата, нови знания и непознати висши стремления и цели, духовна свързаност, съдбовност.

Кардиналните знаци обозначават повратна точка, а Овена носи желание за новости, начало, развиване на смелост и самостоятелност, освобождаване от дълбоки страхове и зависимости (емоционални блокажи), от ненужен товар, възвръщане на личната невинност и вяра. Психичната активност е активна, непроменлива, затова са възможни проблеми свързани с преумора, превъзбуда, силна емоционална и физическа енергичност, повишен апетит и желания.

Еволюцията и проявлението на живота никога не спира, вечна спирала и вечен кръговрат.

Слънце в Овен ни носи силни духовни импулси под формата на интуиция, идеи, вдъхновение, представи, привличане, интерес към нови знания, новости от всякакъв характер, жажда за живот. 

Слънце в Овен ни носи „фабричните духовни настройки“, обновлението, преоткриването, създаването, съзиданието, промяната, силата на волята и характера, вярата. 

Физически Овен съответства на главата, мозък, челюсти, зъби, венци, нервна система и физиологията на емоциите, мускули, физическо и психическо натоварване, възпалителните процеси, хирургическата интервенция, кръвта и метаболитните процеси, адреналина.

На психично и емоционално ниво съответства на интуитивното прозрение, емоциите, вълнението, гнева и нетърпението, хрумването, инстинктите, чувството за справедливост, стремеж към истината, непринуденост, решителност, упорство, крайните състояния и необратимите промени, чувство за стойност, наивност.

Време за нови начинания, новости, промяна, реформа, настояване, начало, вземане на решения, лична отговорност, проумяване, нови интереси, дейности, навици, партньорства. Много енергичност, активност, силни желания, рестарт, индивидуални творения.

Използването на определени аромати и приемането на билков чай, подправки, храна, цветове, аромати могат да подобрят психичното и физическото ни здраве, това е факт. Подходящи са: цветове в червено, магента и графит, репички, хрян, червено цвекло, лайка, маточина, праз лук, мащерка, какао, аромат на тамян, бор, момина сълза.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

сподели бутон

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*