Слънце в Риби

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, творческата ни енергия, вроден потенциал, изразява нашата същност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни възможности. 

Слънцето навлезе във воден подвижен знак Риби и по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Риби ще провокира като цяло емоционалното тяло, като ще изостри чувствителността и емоциите, ще подсили всяко чувство и настроение. Ще ни разкрие какво се крие в дълбочината на нашето същество и душа, като ни поставя в особено състояние на съзерцание и вглъбеност. Пасивната енергия на Рибите ще спомогне да сме в естествено състояние на търпение и смирение, приемайки всичко и всички, отдавайки се на собствените си преживявания и състояния. 

За да овладеем енергията на Риби е нужно да се отдадем на това, което изпитваме в момента, това как се чувстваме сега (а не, какво мислим). Първопричината за чувствата със  сигурност се коренят в миналото, но и са свързани с нашата същностна индивидуалност, и с душата. Всеки от нас има своята автентичност, която е неизменна и се проявява винаги и под всякаква форма. Да се опитваме да променим това е невъзможно, затова е важно да разберем какво съдържа нашата душа и чрез какви усещания и чувствителност се проявява. 

Слънце в Риби ще ни помогне да се открием и познаем, за да можем да се изразяваме естествено, независимо дали е положително или отрицателно. Приемането е нещо, на което трябва да се научим и не е лесно, защото е постоянен процес на „приливи и отливи“. Констрастите са типични за този знак и затова е възможно да преживяваме подобни емоции и чувства. А също са възможни и контрасти в случките, обстоятелствата и възможностите, от което може да се чувстваме несигурни, мнителни, недоверчиви, обидени, но и тяхната противоположност – сигурни, вярващи, доверчиви.    

Рибите ще ни помогнат да погледнем назад във времето, да видим ясно своите успехи и провали, своите избори и действия, своите нагласи и стремежи и още много неща. Това дава отговори и решения на много въпроси и колебания, защото, там, където сме били е извървян път до това, къде сме днес и как се чувстваме, какви са нашите приоритети.

Този период носи възможност за осъзната промяна, независимо дали ще я изберем с ума или сърцето си. Важно е да последваме вътрешните си пориви и да се напаснем със самите себе си.

През периода на Слънце в Риби може да се сблъскаме със собствената си догматичност и фанатизъм, както и с чуждата такава. Със собствените си ограничения и вярвания, принципи изградени във времето, навици които са негативни и разочароващи, връзки и отношения които са далеч от онова, което желаем и можем да дадем, да получим. Важни сфери са чужбина, друго населено място, пътувания, съвместни дейности и намерения, любовта, партньорството, професионалната изява, повишението, личните успехи и справяне с минали трудности/провали. Най-много трябва да обръщаме внимание на личните си преживявания и желанието за промяна. 

Възможни са здравословни проблеми свързани с кръвоносна система, крака/стъпала, хронични проблеми, стомашни неразположения, прекален апетит или строги диети(крайности). Възможни са психоемоционален дисбаланс, депресивни състояния, обостряне на травми и операции.  

Цветове в тъмносиньо, лилаво, тъмнозелено, индигово, тъмнокафяво, сив графит спомагат за баланс, духовно прозрение, воля, устременост, търпение и достатъчно вяра.

Кристали и минерали – могат да се носят планински кристал, опушен кварц, соколово око.

За тези които имат кристална вода – да си я използват!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*