Слънце в Риби

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец ще пребивава във воден подвижен знак Риби. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Риби активира нашата емоционална форма (тяло) и физиология, психичните и чувствени структури в настроения, усет, интуиция, дълбок анализ, въображение, гъвкавост в проявлението и действията. Когато Слънцето преминава през зодиакално съзвездие Риби, то носи силна подсъзнателност, спомени, чувствени импулси, поражда се емоционална нетърпеливост и променливи настроения. В знака на спасението и безсмъртната душаРиби, всичко има връзка с нашите заложби, духовен път, план на душата, минала опитност, неопознати и познати висши стремления и цели, духовна свързаност и неизбежност. В същото време са провокирани нашите емоционални навици и поведение, чувствата и вярата, предубежденията, и ограниченията, дълбоки страхове (емоционални блокажи), повторенията и прогреса, контрастите и противоречията, двойнствената природа. Психичната активност е променлива, затова са възможни периоди на умора и сънливост, енергичност и бодрост, променливи физиологични състояния на организма.

Еволюцията и проявлението на живота никога не спира, вечна спирала и вечен кръговрат. И през този период(около месец) можем да наблюдаваме как всичко около нас и в нас се движи по тези две направления. Съзнателната спирала на еволюцията и вечните кръговрати и повторения на преходната и изменчива материя и непроменлив дух.

Слънце в Риби ни носи силни подсъзнателни импулси под формата на интуиция, спомени, мечти, конкретни действия, занимания, привличане към определени неща и хора, пренастройва и възвръща, повтаря, осъществява, стопира и преодолява. Същественото е за душата и през този период ще се случва всичко онова, което е свързано с нейното развитие, път и заложби.

Слънце в Риби ни носи „фабричното/генетичното“ познание, онази двойнственост в която живее човека – на духа и плътта. Връзката между пътя на душата и материалните проявления и ограничения. В знака на жертвата и спасението, човек опознава своята слабост и сила, самота и споделеност, загуба и придобивка, желание и възможност, грешка и поправка,  своите заложби и способности, път и безпътица, вяра и воля, логика и интуиция. Знака Риби изисква осъзната сетивност, усет и вяра, изключителна адаптивност и променливост, волеви усилия и ограничения. Трябва да се осветят тъмните и неопознати кътчета, да се преодоляват страхове и изградени навици (емоционални, двигателни), да се опознава душата и какво е важно за нея в този живот. Жертвата се нуждае от спасение, но душата не е жертва. През този период най-силно са провокирани чувството за вина, осъдителност, чувство за безизходност, чувството за жертва и ако „подплатим“ тези чувства с мислене и емоции – задължително трябва да ги опознаем и променяме.

Спасението не е за жертвите, а за свободната (Водолей) душа, която е познала Себе-то!

Физически Риби съответстват на краката(стъпала) и кръвоносна система, нервна и съединителна тъкан, лимфна течност, далак, психофизиологичните връзки в организма. На психично и емоционално ниво съответства на интуитивното разбиране, невербалната информация, въображението, творческите и музикалните способности, силна чувствителност, ярки сънища, позитивното и носталгично настроение, лявото полукълбо е в силата си.

Използването на определени аромати и приемането на билков чай, подправки, храна, цветове, аромати могат да подобрят психичното и физическото ни здраве, това е факт. Подходящи са: цветове в тъмносин и светлозелено, червени ябълки, бяло цвекло, розмарин, джинджифил, босилек, чесън, какао, аромат на роза, иланг -иланг.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и ако го публикувате сте длъжни да ме споменете!

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*