Слънце в Скорпион

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност чрез действия.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец, то ще пребивава във  воден неподвижен знак Скорпион. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак. Нашите латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнанието:

огън – идентичност (витално тяло – представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Скорпион разкрива тайното, подсъзнаваното, скритото, неясното, а също и очевидното. Този двойнствен знак съдържа „бялото и черното“, „топлото и студеното“ и в този смисъл разкрива двойнствената природа в човека и света. Когато Слънцето преминава през зодиакално съзвездие Скорпион, то носи силни емоции, страсти, дълбока чувствителност и висока интуиция, съответства на крайни реакции и поведение, нерешителност, съмнения, разрушителни прояви и събития. В знака на двойнствеността – Скорпион, всичко има връзка с нашето несъзнавано, инстинктите, силните желания, вълнения и зоната на комфорт, навиците.

Еволюцията и проявлението на живота никога не спира, вечна спирала и вечен кръговрат. И през този период(около месец) можем да наблюдаваме как всичко около нас и в нас се движи по тези две направления. Съзнателната спирала на еволюцията и вечните кръговрати и повторения на преходната и изменчива материя и непроменлив дух.

Слънце в Скорпион провокира двойнствената природа в човека, неговите инстинкти и съзнателност. Двоякост се явява и в обстоятелствата, мислите, целите, условията, взаимоотношенията, като прибавим и ретрограден Меркурий в Скорпион – общата картина е наистина впечатляваща. Неподвижността на знака ни фиксира в определени чувства, разкрива нашите зависимости, слабости и силни страни. Можем да се отдадем на творческото, интуитивното, вярата и уверените действия или пък на съмненията, несигурността, недоверието, страховете и притесненията.

Слънце в Скорпион ни дава ясно разбиране за самите нас и околните, показва ни разрушителните и градивните действия, постъпки, навици, личното и субективното – но и обективното, естественото, чистото, качественото в нашия живот, взаимоотношения, цели и действия. През този период сме склонни да усещаме, чувстваме и мислим интуитивно, дълбоко и прозрително. Подсъзнанието е силно и намира начин да се прояви под различни форми – чрез сънуване, спомени, натрапчивост, неотклонност, можем да бъдем привлечени към определени неща и отблъснати от други.

През тази година, през месеците Септември и Октомври имаме силни планетарни съвпади, чието влияние може да породи вътрешно напрежение, психическа нестабилност, здравни неразположения. Информацията не е, за да започнете да се страхувате, а да не сте изненадани, за да обърнете внимание повече на различни симптоми и импулси които тялото ви дава(реагира). Да останете максимално спокойни и да проумеете, че има промени които изискват цялостна пренастройка на ума/съзнанието, промяна в навиците от всякакъв характер. 

Слънце в Скорпион ще покаже личната ни чувствителност и подсъзнателни желания, можем да проследим и прозрем своите цели, взаимоотношения и потребности. Това е период на избор и решения, които са на основата на любовта или страха!

Физически Скорпион съответства на половата система, зачеването, износването, сексуалните отношения, индивидуалността и познанието, отделителна система и психосоматиката, метаболитните процеси. На психологическо и емоционално ниво отговаря за емоционалната привързаност, зависимости, страхове, фобии, разрушителните процеси. Винаги трябва да се разглеждат нещата в двойнственост – разрушението е необходимо, за да се изгради нещо друго. Промяната е движение, а движението е живот.

Използването на определени аромати и приемането на билков чай, подправки, храна, цветове, аромати могат да подобрят психичното и физическото ни здраве, това е факт. Подходящи са: светло и тъмносини цветове – електриково, плодове и зеленчуци – синя слива, круша, картофи, боровинки, бахар, бял пипер, жълт кантарион, синя тинтява, ароматите на тамян, евкалипт и кедър. 

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и ако го публикувате сте длъжни да ме споменете!

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

социално споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*