Слънце в Стрелец

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. 

Около месец ще пребивава в огнен подвижен знак Стрелец. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Стрелец е знак на знанието и мислите, тайните и мъдростта, философията и времето, възгледите и убежденията, вярата, религията и всякакъв тип организации, себепознанието и целта, материалното и духовното богатство, образованието – академичното и природното, интелекта и интуицията, истината и заблудата, знак на действието на житейската опитност на душата и личността. В този знак, чрез активни действия и случки, чрез емоционалните си желания и обвързаности, личен морал и начин на живот се научаваме да различаваме, да разпознаваме, да се самообразоваме и себереализираме.

Слънцето в Стрелец ни провокира да разкрием и различим илюзията от истината, предубедеността от познанието, законите от принципите, вярата от религията, действителността от реалността, желанията от стремежите, целта от изкушението, социалното от духовното, фактите от смисъла, двойното в живота -материя и дух – а Стрелеца е двоен знак! Можем да наречем знака – пътешественик във времето, архитект на формите чрез които ще се прояви живота, свободата на духа и ограниченията на материята. В този смисъл, в самите нас ще възникнат чувства, емоции, желания и постъпки -които са свързани с духа или с личността, няма как да бъдат двете заедно проявени, защото в Стрелец – личността се обезличава и прави място (освобождава/дава свобода) на духа. Нашите цели се формират под влияние на егото (личността) или под влияние на духа – и те са много различни и разпознаваеми. За да служим на духа и да одухотворяваме, да създаваме блага и да творим полезност за всички, ние трябва да сме се постигнали първо лично освобождение – и то може да се постигне в Стрелец. 

В този знак се учим на мълчание, мъдростта и познанието не се „ръсят“ по всяко време и на всяко място. Мълчанието се постига първо в себе си (липса на вътрешен диалог), справяйки се с мисъл-формите, мислите които непрекъснато се блъскат в главата ни, онзи съдник и палач (ума) които сякаш никога не спи и винаги заема първото място. Несвободното съзнание или ум е всичко онова, което те държи в плен на някоя философия, материя, наука, вярвания и убеждения, знания и авторитети на образованието и възпитанието. Ние не се раждаме възпитани и обучени (образовани), не се раждаме мислители и личности, нямаме лични убеждения и оценяване, на всичко това сме научени (образовани). 

Имаме характерна структура – енергийна (духовна), душевна и психическа (темперамент), определени склонности, качества, нагласи, инстинкти, въображение или този сбор можем да наречем – характер.

Слънце в Стрелец може да отключи в нас различни спомени, инстинкти, забравени увлечения или да ни подтикне да проявим любопитство към нови дейности, хоби, да възникнат нови цели и стремежи, да решим да се самообразоваме, дисциплинираме, да преразгледаме личните си възгледи, убеждения и морал, да изучаваме външните явления и вътрешното си съдържание – своите емоционални или разумни реакции и поведение. 

Правилното използване на мисълта и сдържаността в речта и информацията, философията и убежденията, темите и материята/енергията, нормите които поднасяме на другите, поради разбирането ни, че можем да причиним зло, се явява основно освобождаване в знака Стрелец. През този период се учим да използваме правилно стрелите на мисълта, както и наблюдаваме следствието от вече направените избори, взети решения и осъзнати или инстинктивни действия. 

Къде точно се намираме на еволюционната стълбичка е лично наш проблем и приоритет. Чрез своите цели и стремежи ние стигаме там, където искаме да бъдем. Чрез познанието за себе си и природата на духа е материята, ние откриваме истината, чрез своите преживявания (скърби и радости) ние се сдобиваме с мъдрост, чрез своя характер, воля и знания – ние се освобождаваме от ограниченията на интелекта и одухотворяваме материята (тялото бива храм на душата и душата се извисява до духа). Именно в знака Стрелец се появява стремеж към съзнателна(осъзната) връзка с висшия Аз, с висшите измерения и божествените принципи. 

През този период е удачно да преразгледаме своите цели, желания, съображения, убеждения и мироглед. Да подбираме мислите и думите си, информацията която заучаваме, с какво се образоваме, какви са нашите взаимоотношения, очаквания и вярвания, на какво разчитаме, какво надграждаме и развиваме в себе си, да наблюдаваме внимателно себе си и другите – за да можем да излезем от субективния свят и да присъстваме осъзнато в духовния свят. Откривайте и преоткривайте себе си, своите качества и полезност, себеоценка, възможности и интереси, какво ви е важно, в какво ви бива, какво искате да научите, какво да правите, какво ви кара да сте щастливи, обърнете внимание на субективните си представи, догми, философия и клишета – след това се постарайте да излезете от тяхното ограничение, дайте свобода на въображението, прекрасното, развивайте умението да обичаш, да се забавляваш, да твориш, да опознаваш обективната реалност, да мечтаеш и да събудиш в себе си, да проявяваш чрез себе си – силата на духа и чудесата на живота.  

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за сайт

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*