Тюркоаз

www.Bijuteria-online.com

Тюркоазът е полускъпоценен камък – фосфатен минерал, тюркоазен непрозрачен камък. Той има триклинна структура, която е рядко срещана и твърдостта му е около 6 по скалата на Мос. Често е наричан камък на щастието, но мисля, че би било по-достоверно да бъде наречен камък на истината.

Тюркоазът е един от най-старите ювелирни камъни, използвани от най-дълбока древност, като има данни за 200 г.пр.н.е. да е добиван от североамериканските индианци,като и до ден днешен традиционно ръчно изработени сребърни бижута се инкрустират с тюркоаз, корал и седеф. Всъщност, индианците са използвали и отлично познавали свойствата на тюркоаза, като от него са приготвяли лековити мехлеми, използвали са камъка за прозрение, гадаене, за сила и против уроки, за проверка на любовта и приятелството, тоест, чрез камъка можем да открием истината, да надникнем зад булото на собствените си илюзии, да достигнем до несъзнаваното и да развием интуитивна разумност.

Тюркоазът има уникални лечебни и магически свойства, като преписаното му: камък на щастието, донякъде идва от качествата на камъка да се свързва с три чакри, както и да прави връзка между носещият го и околната среда в която се намира той. Най-силно провокира гърлената или пета чакра, като спомага да се отпуши задържана енергия – тоест, неизказани мисли и думи, задържана или премълчана емоция, обида или страх. Шеста чакра или центъра на виждането е провокиран с изчистване на емоционални блокажи, породени от прекалена мечтателност, илюзии, несподелени емоции, представи и предразсъдъци. Седма чакра и четвърта (надличностната и сърдечната) които са двойка, пък са провокирани с „размекване“ на сърцето и надникване в същността на душата, изострят всички духовни сетива и когато има затлачване на енергия (също като запушването на артериите), тюркоазът може да предизвика истинска психическа и физическа болка, дискомфорт, но и да направи връзка с кръвния поток в организма.

Тюркоазът може да се използва за сънища и прозрение, когато искате да узнаете истината, когато искате да забележите възможностите които ви убягват, когато сте уверени, че заслужавате любов, щастие и късмет. Казвам, когато сте сигурни че заслужавате, защото в противен случай, този камък няма да ви се отрази добре. Ако наистина сте готови за истината по принцип, то този камък ще ви я даде по разбираем за вас начин.

Лебечните му свойства се свързват с изчистване на кръвоносна система (особено верикозни заболявания), има предимно мъжка активна енергия в син цвят и подчертано женска пасивна енергия в зеленосин цвят. Различните примеси при камъка (желязо, мед или алуминий) спомагат за лечение на анемия, мигрени, липса на апетит, повишено или ниско кръвно налягане, изчистване на черен дроб, дихателни проблеми, ендокринни и надбъбречни жлези, репродуктивни проблеми. Особено добре влияе върху психоемоционалната енергетика, спомага за преодоляване на травми и негативни преживявания, шок, стрес, депресивни състояния. Под формата на тинктури или мехлеми, могат да се извлекат неговите свойства или като се носи близо до кожата под формата на висулка.

Ако задържите за кратко в лявата и дясната си ръка тюркоаз, можете да повлияете върху собствената си енергетика, според това дали имате нужда от активност и решителност или от спокойствие и възприемчивост. Не бива да се прекалява с носенето на тюркоаз, като се прави задължителна почивка или пауза между неговото използване или носене.

Тюркоазите са много полезни за хора, които пътуват често или им се налага да преодоляват трудности, които са преживели травми или са поели по духовния път, камъка спомага за отваряне на духовните сетива и развива висшите центрове у човека.

Ако имате нужда от късмет, също можете да носите тюркоаз с повече зелени нюанси, но при всички положения трябва да имате сили да срещнете истината и да я понесете такава – каквато е!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Ако желаете индивидуално обучение и/или терапия, пишете:

info@astroanalitik.eu

https://www.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

споделяне в социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*