Уран в Телец

Планетата Уран навлезе в знака Телец

Влиянията на Уран имат импулсивен и често непредвидим характер. Енергията на планетата влияе върху горните мозъчни центрове и цялата периферна нервна система, свързва се с електромагнитния резонанс у човека и действа върху неговата сетивност, като го прави силно чувствителен, развива интуитивността.  Планетата Уран е от висшите/разумни планети и нейното влияние е изключително върху фините тела и сетива в човека. Уран е висшата октава на Земята!

От 2013 година до края на месец Март 2019, планетата Уран пребиваваше в знака Овен и донесе много промени в социалният и политически живот, повиши напрежението, но и създаде много нови възможности. Уран е планетата на новото и като управител на знака Водолей, съответства на социалните общества и еволюция в голям мащаб.

От началото на месец Април 2019, планетата смени знака и нейните влияния ще бъдат пречупени през енергията на съзвездие Телец – земен и сравнително устойчив знак. Уран ще пребивава в знака Телец до началото на месец Юли 2025 г. и ще видоизменя както нас – самите, така и светът около нас. Енергията на Уран има способността да работи еднакво добре с положителният и отрицателният аспект (мъжки-електро-излъчва и женски-магнитен-приема) на полюсите, като дава превес на съответният полюс – досега на мъжкият(Овен), а понастоящем на женският(Телец). Това носи различни характеристики и събития, както променя усещанията и чувствителността у хората.

Поради импулсивният си и внезапен характер, планетата Уран в Телец ще смекчи усещането за динамика, стрес, напрежение и несигурност, ще даде ход повече на магнитната енергия, която има способността да привлича, да приема, да попива, да трупа, да се разраства, да се впечатлява, което напълно съответства на знака Телец. Промяната в клетките в нашите тела се случва все по-бързо, което често увеличава физическото неразположение или някакви болки, води до засилени и импулсивни алергични изяви, променя мозъчното налягане и създава нервно и емоционално напрежение.

Висшите тела на нашата планета се активират все повече и това носи промени в атмосферното налягане, засилени ветрове, урагани, промяна в магнитните линии, магнитосферата (геомагнитното поле), видоизменения в гравитационното поле и промяна в природата (флора и фауна). Промяна се случва и в нашите физически тела и по-точно засягат нашите енергийни чакри (колела), като ги завихрят повече или по-малко (т.е. влияят върху скоростта на движение – а те са в непрекъснато движение). Уран в Телец ще промени нашите възприятия – които са силно материално ориентирани, материалистичните възгледи за света, бизнеса, хората, живота въобще ще бъдат разбивани непрекъснато. Ще има хора, които ще се вкопчват все повече и повече в материалното и видимото и хора, които все повече и повече ще виждат и разбират отвъд материята (материалното). Това не означава, че ще се откажем или трябва да се откажем от физическото си и материално съществуване, но означава, че ще се промени нашето отношение и съответно действия в материята, начинът ни на живот. Много хора ще направят промени в професионалната си област, в личните взаимоотношения – като качество на общуване и взаимодействие с другите хора, ще се наложи да обърнем внимание на всичко – което приемаме за даденост и ще разберем, че това не е така. Механичното или безсъзнателно живеене няма да е особено приятно и повече хора ще се занимават със собственото си съзнание, емоции, действия, умствени нагласи и тн.

Значението и усещането за благосъстояние, богатство, полезност, комфорт, обезпечение, сигурност, успех, любов и щастие – драстично ще придобият други форми и разбиране!

Времето като измерване и стойност напълно ще се промени, и това най-силно ще повлиява върху хората. Ще започнем да разбираме, че времето е пространство/енергия, импулси или мигове които ние преживяваме. То не е линейно и не върви по права линия, нито се движи спрямо стрелките на часовника или циферблата на телефона, то не е нищо такова – каквото го мислим.

Уран се нарича безполова планета или на езика на енергията – тя е безлична и може да приеме всеки образ, полюс и характер. Знаците със земна стихия – Телец, Дева и Козирог ще почувстват много по-силно тези влияния на планетата, като ще засили чувството им за динамика, активност, желание за промени и голяма доза самоинициативност, склонност да предприемат повече рискове и промени от обичайното за тях.

Ако за огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец, последните години носеха динамични промени и известна несигурност, но и възможности за ново начало и желани промени, то в знака Телец, те ще се чувстват значително по-спокойни, уравновесени и ще могат да установят цели и желания за дълъг период от време.

За водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, планетарните влияния на Уран в Телец ще изострят тяхната емоционална чувствителност и сетивност, ще повлияват върху тяхната движеща сила – интуицията и емоцията, като им дават възможност да отсяват бързо и без колебание, дава им повече решителност и умението да спазват баланса на активност и пасивност, кога да започнеш и къде да спреш.

Въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей ще плуват в свои води, въпреки, че промяната за тях ще е много голяма. Те имат вродени сетива да усещат и боравят с енергията на Уран, но в земен знак Телец ще трябва да намалят темпото, да постоянстват, да се занимават с рутина и задължения, което могат да почувстват като ограничение на личната си свобода и пространство.

Глобалните промени които откъслечно наблюдавахме, свиват своя мащаб и се усещат на лично ниво. Засягат нашето ежедневие и носят промени в нашите цели и намерения. Развиване на съзнанието означава, да преминеш отвъд границата на човешкото съзнание, което има ограничен капацитет, да се свържеш с космическото съзнание и да станеш част от него. Материалното се видоизменя, но също така, наблюдаваме все по-бърза материализация на не-материята (емоции, желания, чувства, планове, цели, подсъзнание, съзнание, мисли). Това означава, че нашите мисли и чувства добиват материален облик, получаваме съответните резултати доста бързичко, понякога мигновено.  Всяка промяна или излизане от обичайното статукво – човека приема страхливо и това трябва да се промени. Как – като се научим да приемаме ситуациите без да им даваме „имена“ или както казвам – без „етикетчета“. За да стане това, трябва да обучим ума си и да овладяваме мислите си, което изисква лична работа над себе си. Единствената подготовка която човек може да има по принцип в живота, това е да калява своята психика и физика, да развива воля и дисциплина в себе си, да развива своите духовни сетива и да проглежда все повече и повече.

Работата със земята и всичко свързано с нашето изхранване, чувство за самосъхранение, облагородяване и запазване на благата ще бъде силно на дневен ред, както и чувството за собственост и отговорността за него. Като земен знак Телец ни дава възможност да обърнем внимание на онова, което имаме по право и онова, което сами сме си изработили, в този смисъл наследствата от всякакъв характер ще са много важни.

Положителните качества на знака Телец са упоритост, постоянство, материализъм, грижовност, воля за подобряване на състоянието, израстване, чувство за хармония и баланс, разбирателство, взаимност.

Отрицателните качества на знака са неотстъпчивост, трупане, лакомия, прекалено чувство за собственост, алчност, неудовлетворение и неспособност за утоляване на желанията.

През енергията на Уран, всички положителни и отрицателни качества на знака ще бъдат проявени, затова на личностно ниво, всеки трябва да внимава за собствените си емоционални и чувствени желания да преобладава едното или другото. Всеки трябва да развива умереност и да преценява личните си възможности и желание за придобивки, да опазва наличното – но и да се раздели с ненужното. Преразглеждане на моралните и съзнателните ценности, задължения, отговорности и свобода, подготовка за новото бъдеще.

Във всеки земен знак има повече практичност и умение за реализация, отколкото при останалите знаци, затова имаме възможност да се радваме на плодове от труда си, усилията ни ще водят към реализация и много по-бързо ще има видими резултати от нашите действия или бездействие.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/astroanalitik.eu/

споделяне във facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*