Уран в Телец

Планетата Уран навлезе в знака Телец

Влиянията на Уран имат импулсивен и често непредвидим характер. Енергията на планетата влияе върху горните мозъчни центрове и цялата периферна нервна система, свързва се с електромагнитния резонанс у човека и действа върху неговата сетивност, като го прави силно чувствителен, развива интуитивността.

От 2013 година, планетата Уран пребиваваше в знака Овен и донесе много промени в социалният и политически живот, повиши напрежението, но и създаде много нови възможности. Уран е планетата на новото и като управител на знака Водолей, съответства на социалните общества и еволюция в голям мащаб.

От средата на месец май, планетата смени знака и нейните влияния ще бъдат пречупени през енергията на съзвездие Телец – земен и сравнително устойчив знак. Енергията на Уран има способността да работи еднакво добре с положителният и отрицателният аспект (мъжки-електро-излъчва и женски-магнитен-приема) на полюсите, като дава превес на съответният полюс – досега на мъжкият, а от сега на женският. Това видоизменя не само характеристиките на събитията, но и усещанията и чувствителността у хората.

Поради импулсивният си и внезапен характер, планетата Уран в Телец ще смекчи усещането за динамика, стрес, напрежение и несигурност, ще даде ход повече на магнитната енергия, която има способността да привлича, да приема, да попива, да трупа, да се разраства, да се впечатлява, което напълно съответства на знака Телец.

Уран се нарича безполова планета или на езика на енергията – тя е безлична и може да приеме всеки образ, полюс и характер. Знаците със земна стихия – Телец, Дева и Козирог ще почувстват много по-силно тези влияния на планетата, като ще засили чувството им за динамика, активност, желание за промени и голяма доза самоинициативност, склонност да предприемат повече рискове и промени от обичайното за тях.

Ако за огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец, последните години носеха динамични промени и известна несигурност, но и възможности за ново начало и желани промени, то в знака Телец, те ще се чувстват значително по-спокойни, уравновесени и ще могат да установят цели и желания за дълъг период от време.

За водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, планетарните влияния на Уран в Телец ще изострят тяхната емоционална чувствителност и сетивност, ще повлияват върху тяхната движеща сила – интуицията и емоцията, като им дават възможност да отсяват бързо и без колебание, дава им повече решителност и умението да спазват баланса на активност и пасивност, кога да започнеш и къде да спреш.

Въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей ще плуват в свои води, въпреки, че промяната за тях ще е много голяма. Те имат вродени сетива да усещат и боравят с енергията на Уран, но в земен знак Телец ще трябва да намалят темпото, да постоянстват, да се занимават с рутина и задължения, което могат да почувстват като ограничение на личната си свобода и пространство.

В следващите няколко години, с малки изключения (когато планетата ще е ретроградна и ще се върне в знака Овен, което носи много внезапни промени и трудно се изпълняват планове), можем да се надяваме на повече стабилност и усещане за сигурност като цяло, като приоритети ще бъдат запазване на придобитото, усилия в посока за растеж, опазване на материалните блага, желание за повече комфорт и уют, стремеж към повече сигурност и разумност, умереност, реализация на положените усилия и труд. Ще трябва да „извадим“ от паметта си онези стабилни материални и разумни форми (начин) на живот, които ни осигуряват благосъстояние.

Глобалните промени които откъслечно наблюдавахме, свиват своя мащаб и се усещат на лично ниво. Засягат нашето ежедневие и носят промени в нашите цели и намерения. Развиване на съзнанието означава, да преминеш отвъд границата на човешкото съзнание, което има ограничен капацитет, да се свържеш с космическото съзнание и да станеш част от него. Материалното се видоизменя, но също така, наблюдаваме материализация на не-материята (емоции, желания, чувства, планове, цели, съзнание).

Работата със земята и всичко свързано с нашето изхранване, чувство за самосъхранение, облагородяване и запазване на благата ще бъде силно на дневен ред, както и чувството за собственост и отговорността за него. Като земен знак Телец ни дава възможност да обърнем внимание на онова, което имаме по право и онова, което сами сме си изработили, в този смисъл наследствата от всякакъв характер ще са много важни.

Положителните качества на знака Телец са упоритост, постоянство, материализъм, грижовност, воля за подобряване на състоянието, израстване, чувство за хармония и баланс, разбирателство, взаимност.

Отрицателните качества на знака са неотстъпчивост, трупане, лакомия, прекалено чувство за собственост, алчност, неудовлетворение и неспособност за утоляване на желанията.

През енергията на Уран, всички положителни и отрицателни качества на знака ще бъдат проявени, затова на личностно ниво, всеки трябва да внимава за собствените си емоционални и чувствени желания да преобладава едното или другото. Всеки трябва да развива умереност и да преценява личните си възможности и желание за придобивки, да опазва наличното – но и да се раздели с ненужното. Преразглеждане на моралните и съзнателните ценности, задължения, отговорности и свобода, подготовка за новото бъдеще.

Във всеки земен знак има повече практичност и умение за реализация, отколкото при останалите знаци, затова имаме възможност да се радваме на плодове от труда си, усилията ни ще водят към реализация и много по-бързо ще има видими резултати от нашите действия или бездействие.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/astroanalitik.eu/

споделяне във facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*