Хирон в Овен

Това което ни разболява е онова, което ще ни излекува!

Универсалният лечител Хирон беше в обратна позиция през съзвездие Риби и провокира нашата дълбока чувствителност, тайната на душата и нейните преживявания. Хирон е вече директен и навлезе в съзвездие Овен – освен това е управител на цялата 2020 година.

Тъй като има свиваща и разширяваща се енергия, Хирон съответства алегорично и буквално на човешкото дишане. Вливане и отдръпване, прилив и отлив, настъпление и отстъпление, привличане и отблъскване, излъчване и поглъщане, космическото вдишване и издишване, пролетното и есенното равноденствие, вечните процеси в природата и живота. А знака в който попада ни дава точен характер каква е енергията, как се чувстваме, какво вдишваме и издишваме, как реагираме, как да се лекуваме и към какво да сме внимателни, по какъв начин околния свят оказва влияние върху нас и ние върху него.

Хирон е универсален лечител и носител на познанието, закрилник на знахарите, причинител и лекар на болестите, посредника между смъртните и безсмъртните, смъртта и живота!

Хирон излезе от ретроградна позиция и знака Риби, всички спомени и минали преживявания, болки, разочарования и душевни травми бяха засегнати, обострени и излекувани. Сега е нов период от няколко месеца и време за нови опитности, преживявания и нови спомени, нови алтернативи, нови хоризонти, нови терапии и нови „лекарства“.

Както и да ви изглеждат нещата понастоящем, както и да се чувствате, както и да си представяте и каквото и да решавате – то ще е една част истина и една пълна илюзия, трябва да изберете едно от двете и да повярвате в избраното, да го почувствате, да го усетите, да започнете да го живеете. Нещо може да ви изглежда съвсем същото като в миналото -но ТО НЕ Е. Само вашите холограми в ума са едни и същи. Постъпете по различен начин, сменете терапията, променете визията, пробвайте нещо ново, опитайте нещо различно, преодолявайте човешката инертност и вярвайте в това което правите. Ако не сте съгласни, ако не сте сигурни, ако не вярвате и ако не ви харесва – този модел ще се промени по драстичен начин и без вашето съгласие, живота го прави. Затова е добре да използвате вярата си по нов начин, чувствата си по нов начин и мислите си по нов начин.

Енергията на знака Овен е мъжка активна електрическа и засяга дясната половина на тялото, физически главата, мозък, зъби, венци, двигателната функция, мускули, общата физическа и психическа активност, нервите, емоциите, волята, това на какво сме способни и как лично го изразяваме. Много хора може да имат проблеми с получаването, очакването, възприемането, научаването, бездействието, тоест всичко което има отношение към противоположността на даването, излъчването, активното, дейното, женската пасивна магнитна енергия. (електромагнитна енергия – мъжка и женска).

В знака Овен, Хирон „изкарва на повърхността“ неизлекувани душевни травми, които в повечето случаи са причината за психични, емоционални и физически здравословни и други проблеми. Всичко от детството излиза на „бял свят“ – а това означава, че всъщност не знаем какво и колко може да изскочи. Означава също, че има възвръщане към детската чистота, свобода и невинност, непринуденост, вяра, любопитство и емоции, преживяванията които сме имали като деца под формата на спомени и усещания, но и преживяванията които искаме и можем да имаме след като излекуваме травмите си.

 Хирон е ключ на познанието за процесите на живота, закономерностите, циклите!

Бидейки в Овен, Хирон преобръща всичко научено и заучено, очакванията и убежденията които се променят или по-скоро изчистват. Нима децата имат очаквания и каква е тяхната познавателна система за този свят?! Нулева, чиста, интуитивна, проницателна, ясна чрез чувствата! Нулева! Връщаме се в нулата, в чистото, в онова което знаем раждайки се и онова за което сме мечтали (ясно, чисто и абсолютно) когато бяхме деца! Спомнете си за какво си мечтаехте като деца?! Е, сега имате и възможност да осъществите мечтата си!

Страдате от нещо физически или емоционално?! Имате неразрешени проблеми от здравен или житейски характер?! Проявила се е някоя непоносимост, физическа или емоционална болка, алергия, желание?! Има лек и лекарството е Хирон, или на принципа на хомеопатията: подобното се лекува с подобно и лечението започва от горе – надолу, т.е. от висшите тела към физическото! Затова Хирон, причинява и лекува едновременно, като същевременно указва и лекарството което да вземете. Сега му е времето, да се отървете завинаги от едни и същи проблеми, болки, обиди, чувства, омагьосан кръг, да приключите с онова, което не съответства на вашата същност и духовни потребности.

Знака Овен символизира новото, новия живот, новите възможности, новите знания, новия опит, новата вяра, новите сили, новата енергия, новите действия. Всяка душа преминава през циклите на живота, вдишвайки и издишвайки живота в себе си. Рибите са крайната точка, краят на цяла поредица от преживявания и при всеки човек тази поредица е различна и уникална, неповторима с ничия друга. Овена са началната точка или началото на новата крачка по пътя, новото вдишване и новото очистване – издишване. По житейският си път всеки човек среща и посреща определени хора, обстоятелства и случки, които му носят определени предизвикателства и преживявания, помагат му(понякога, като му пречат) да развива определени качества и да изживее своето предназначение. Това се случва на всеки определен етап от живота ни, но особено силно се чувства Хирон и носи случки, когато сме на път към нещо ново и трябва да приключим със старото.

Когато е натрупан определен критичен праг от преживявания и осъзнаване, Хирон има разширяваща функция, а след това свиваща се, т.е. влиза се в определено русло, настъпва улегналост до следващия прилив. Както на индивидуално, така и на групово ниво, Хирон провокира всичко онова, което се усеща като болезнено за човека, отключва всякакви здравословни проблеми, които са в латентно състояние или в хронична абстиненция. Абстинентното състояние на всеки човек зависи от количеството и качеството на определени зависимости! Което буквално означава, че Хирон ще провокира най-силно менталната и емоционалната част от нас, защото, именно там се коренят всички зависимости.

Хирон е покровител на знахарите – отдавна забравена думичка, която е много повече от народен лечител!

Бих поправила думата на: природен лечител, като под природа, включвам всяко познание за живота от първоизточници. Това е всичко заобикалящо ни живо съществуване което има свои ритъм, цикличност, вдишване и издишване, което е живо и съдържа живот в себе си!

Което ви говори, че Хирон е познанието за живота и смъртта, за връзката им, за раждането и умирането, за живеенето като индивидуалност и част от всичко останало. Буквално засяга дихателната система и в голяма степен дишането. В знака Овен, най-основното послание идва чрез чувството за търпение и нетърпение, чрез възпалителни процеси които преминават бързо, чрез вярата и достойнството които не са обвързани с нищо и никого – а със себе си и всичко. Няма човек, който в живота си да не се е чувствал виновен – освен когато се е родил и още не са го запознали с този свят! Овена е невинност и всичко което не съответства, противопоставя се или е изкривено и е повредена тази невинност – ще носи проблеми от всякакво естество!

Полезни са всички познати ни природни средства за лечение: билки, ароматерапия, цветотерапия, кристалотерапия, водолечение, инхалации, сауна, плуване, медитативни терапевтични практики, рехабилитации, физиотерапии и други, всичко онова, което ни е дадено от природата и съществува в природата! Изключително полезни са ароматерапията, плуването, двигателна активност, спорт, разходки в естествена среда – природа, както и козметични натурални продукти. Огъня съответства на виталната ни природа и затова чрез ума и менталната чувствителност ще се проявяват и проблемите и решенията.

Въпреки, че рождения Хирон на всеки човек е в различен астрологичен знак и това определя неговото изживяване и определена житейска сфера, горната информация съдържа достатъчно съдържание, което да е от ползва на всеки!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации/диети/прогнози

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*