Цветен числови интериор

Всеки от нас решава по какъв начин да обзаведе и боядиса дома си или офиса, какви мебели и вещи да използва и без значение дали сега се нанасяте или вече живеете години наред в едно жилище, винаги можете да привнесете повече радост, здраве и благополучие в него, съответно в живота си.

Моята сила е в числата, формите, психологията, астрологията, природните стихии и елементи, пространството и връзката.

Публикувам част от моята работа – изготвяне на цветен числови интериор на едно семейство с тяхно съгласие, като запазвам(променила съм) личните им имена и данни. Можете да добиете представа за един личен или семеен цветови интериор, различен от тези, които се изготвят с програми и шаблони. Тук всичко се случва с изчисления на личните данни на човека/хората/ и се съчетава по най-добрият начин с пространството, разположението, енергията и формите на дома, както и индивидуалната и общата хармония. Нещо като фън шуй за дома, ама много повече.

Цветен интериор:

сем.Желеви (763639)34(виолетово) (зелена детелинка)

Ул.Васил Левски № 34(ет.5)(ап.9)(индиго)

Внимателното изследване на цвета е деликатен начин да откриеш себе си.

Силата на цветовете е едновременно поддържаща и преобразуваща. Прилагането на цветовете е ключ  към добро здраве, добри взаимоотношения и жизненост, цветовете са това, което може да направи връзкатат ни по-силна.

Всеки човек има лична вибрационна цветова вълна, която е добре да бъде в синхрон с останалите членове на семейството, както и неговият дом/офис.

Всеки човек има три цвята, които му влияят и доминират в някои области от ежедневието, като винаги един е преобладаващ. Нашите органи и клетки работят и дишат в светлинен числови спектър, а чувството и мисълта придобиват “плътност” чрез цвят и число. Всяка човешка душа е уникална и има собствено цветово излъчване, чрез което общува много по-силно, отколкото съзнателната комуникация. Всеки от нас възприема живота и събитията чрез личната си душевност, психическа, емоционална и интуитивна настройка.

Когато говорим за цветен интериор на дома(жилището), става дума за хармонично напасване на цветовата гама както между отделните членове на семейството, така и между самото жилище.

Така се образува една обща семейна единица, като всеки запазва своята нужна индивидуалност и същевременно се чувства част от общата атмосфера на семейството. Не на последно място е важно и как ще се чувстват хората, които посещават вашият дом. На всеки му се е случвало да влезе някъде (на гости, в офис или другаде) и веднага да усети атмосферата на съответната среда. Усещането може да бъде приятно или неприятно, да вдъхва спокойствие или напрежение, да ни разсейва или концентрира, да ни подтиска или възбужда, но независимо дали отдаваме съзнателно значение на тези усещания, те са реалност и ни влияят.

Общата аура, която се образува от този семеен тандем чрез основното преобладаване на цветовете в жилището има и известен “срок на годност”.

През определен период от време е добре да се сменят тези цветови гами, чрез освежаващ или частичен ремонт на дома, внасяне на нови предмети с определена форма и цвят. Цикличната промяна е закономерна, тъй като с времето, хората и жилището се видоизменят и имат нужда от добавящи цветови енергии. Периодите на освежаващите ремонти в едно жилище в голяма степен зависят от личните цикли (ритъм) на всеки един член от семейството. Защото “подвижна” цветова гама може и трябва да се набавя, чрез различни цветни аксесоари, предмети на изкуството, вещи, мебели и всякакъв друг вид интериор.

Човек винаги може да си помогне в даден момент с използването на подходящ цвят, за да е здрав, щастлив и богат. Когато обаче, общата атмосфера на дома излъчва хармония и позитивна сигурност, то тогава е много по-лесно да се балансират временните неразположения или дискомфорт.

Освен цветови решения, много важни са и геометричните форми( формите са пространство и енергия), които влизат в употреба в жилището, като задължителен домашен интериор. Тъй като са неразривно свързани (число, цвят, форма) и тяхното отделно влияние има и общо излъчване. Затова е много важно какви форми преобладават в самото жилище и доколко те са в хармония с останалите цветове, както и със самите лични форми на членовете от семейството. Някои форми имат по-остри “ръбове” и “груби” форми и излъчват повече “сурова” енергия, която се усеща като тежка и дори непоносима от членовете на семейството. Други имат по овални форми и излъчват лека енергия, която се усеща като мекота.

Съществуват и такива форми, които обединяват и неутрализират едновременно всичко останали, както и балансират излъчването на лична енергия от всеки човек. Доброто им съчатание води до хармония и душевен комфорт, освен това предпазва от външни негативни влияния(които са неизбежни) и влизат в дома.

При оптимално съобразяване със всички тези елементи, едно жилище се превръща в уютен и защитен дом, а неговите членове са сплотени и щастливи!

Светът около нас е такъв, какъвто ние си го направим.

Т. Д. Желев – 3.4.1967 г. (30)(3)

(душевно преобдаващ цвят: златно); (уравновесяващ цвят: светло синьо)

Н. В. Желева – 13.05.1979 г. (44)(8)

(душевно преобладаващ цвят: синьо индиго); (уравновесяващ цвят: пепел от рози(розово+сиво)

К. Т. Желева – 17.12.2000 г. (31)(4)

(душевно преобладаващ цвят: оранжево); (уравновесяващ цвят: златно зелен)

А. Т. Желев – 26.05.2006 г. (39)(858)21(3)

(душевно преобладаващ цвят: пурпурно розов); (уравновесяващ цвят: светло син и златно оранжево)

Обща вибрация на апартамента: (3459/7/(21)(3/13/5/8=(48)

(преобладаващ цвят: пастелно зелен) – енергията на този цвят трябва да се използва пестеливо, независимо под каква форма. Ако останалите вещи/мебели и останал интериор в дома преобладават в този цвят, това може да доведе до усещане за несигурност, психическо напрежение, конфронтация, ревност, песимистични мисли и неудовлетворение. Възможно е да породи главоболие и депресия. Хубаво е да има в дома от този цвят само под формата на подвижни аксесоари, които периодично да се сменят(или прибират ако са вещи).

(уравновесяващ цвят: светло кафяв или кремаво) – енергията на тези цветове ще внесат в обстановката изключителна мекота и нежност. Има усещане за топлина и непринуденост, като в същото време не предразполага към апатия. Тези цветове създават ведра обстановка, успокояват нервната система и напрежението внесено отвън. Подходящо се съчетава със всички останали цветове, като балансира и обединява различните видове енергия и заряд на всеки един от тях.

Обща вибрация на семейството: (30443139= (144)(3438/(18)

Като обща семейна единица се образува преобладаващ цвят: (тъмно син/индиго). Енергията на този цвят е сборен и неговото излъчване носи усещане за сила и мощна вибрация. Индигото носи сигурност, но същевременно те поддържа в застой и скованост. Трябва да се използва много внимателно и да не се прекалява с него. То държи семейството като здрава основа и създава искренни отношения. (Уравновесяващи цветове са: светло розово, сиво, светло жълто/златисто, светло зелено, сребърно/сребристо/блясък/кристално прозрачно/стъкло).

Липсващи стойности: (6) – светлите нюанси на лилавото(синьо-сиво; лавандула; аместист! Енергията на тези цветове носят спокойно вдъхновение, вътрешна сигурност, интуиция, романтика, защита.

Другият цвят на (6) е светлите нюанси на зеленото; аква; светло; лимонено зелено! Енергията на тези цветове носи равновесие, плодотворност, прогресивност, практичност, свързаност. Тези цветове могат да се използват навсякъде по-малко в интериора, за да внасят положителни и топли чувства и настроения.

Преобладаващи: (9) – тук имаме слънчево златно. Енергията на този цвят носи доверие, интуитивна мъдрост(просто знаеш), хубавите спомени, разбирателство, находчивост, богатство.

(червеният цвят)също е под това число и затова е добре да се комбинират: червено и златно, без да се прекалява. Успокояващо може да действа аксесоар или вещ/предмет който да е в златен обков или пък в червеното да бъде добавено под някаква форма златно. Като преобладаващи вибрации в семейството и дома, могат да се породят недоразумения, излишно напрежение, недоволство, прекалено безразличие или безпричинна тревожност и недоверие.

Уравновесяващи: (3) – това са нюансите на жълто и бледо жълто; светло синьо; светло зелено, сиво и металик, прозрачно стъклено/блясък. Тези цветове имат способността да резонират с останалите, като създават хармоничен баланс и могат да вибрират на различни честоти. Това ги прави изключително полезни и могат да се използват практически навсякъде в дома като допълнение към други цветове. Може да се използва и само металик под някаква форма, като се прибави към друг цвят(да се получи бляскав цвят).

Скрита вибрация: (7) – тук са нюансите на виолетово-лилавата гама в светли и тъмни варианти. Енергията на тези цветове е изключително силна и е добре да не се прекалява с тях. Като цяло вие я съдържате по отделно и заедно, затова е добре пестеливо да се използва като цветови варианти. Най-леката енергия има светло розово и пепел от рози(сиво+розово), като енергията на тези цветове оказва изключително благотворно влияние(физически и душевно) върху човека. Освен това имат способността да неутрализират и преработват негативната енергия. Подобрява настроението и създава уютна атмосфера. За гостите би действала като приятна и отпускаща, но също така и подсещаща(кога да си тръгнат).

Необходими стойности: (6405) до 10.6.2018 г.

Преобразуване на числата в цветови и геометрични конфигурации:

Добре е да има геометрични елементи под формата на кръгове в дома. Може да бъде орнамент на тапет, елемент от изкуство, изобрезена форма на тавана или стената, както и аксесоар. Колкото повече кръгли форми има в дома, толкова повече ще се усеща спокойствие и сигурност. Тези кръгове могат да бъдат в златисто или сребристо. Ако използвате златисто в една стая, не го смесвайте със сребристото и обратното. Другият елемент, който е много положителен това са цветя под всякаква форма(от метал, на тапет, картина, вещ, предмет), важно е да присъстват навсякъде. Те внасят особена чиста енергия, която добре се съчетава с всичко останало като атмосфера и лични вибрации в дома.

Кухненска част: преобладаващи цветове: сив металик, графит, слонова кост. Ромбоидният орнамент на тавана е хубаво да бъде в бронзов металик/блясък, като по този начин ще балансира останалите цветове в кухнята.

Трапезария: ромбоидният орнамент (там) в същите цветове (като кухненският). Стените могат да преобладават от светло жълто до кремово или капучино.  Като по леко по-тъмната част започва от прозорците и завършва в по-светли нюанси в дъното(до камината). Може да бъде в тапет със същите нюанси и преобладаващи елементи на кръгове и цветя(листа от цветя). Ако тапета е бял, може орнаментите да преобладават в кафявата гама, лилавата гама, изчистено черно/кафяво и бяло. Хубаво е осветителните тела да имат повече кръгла форма, да се изчитено прозрачно стъкло или да бъдат в опушен кварц(между тъмно и светло кафяво). Добре е над камината да се махне огледалото, като може да се постави картина в топли и пастелни цветове. Погледнато от входа(влизайки) отдясно на камината да се постави икона на св.Мина(пожелание) или друга(но ако е Богородица или друга икона с женски образ –да се сложи отляво)! А от другата страна може да се постави орнамент или предмет с мотиви от Сътворението/ Житие/ или нещо свързано с отворена Книга!

Огледало може да се постави в едната ниша отляво(погледнато от входа), като по този начин ще отразява и раздвижва общата енергия в цялото помещение. А другата ниша(или и двете) могат да бъдат остъклени(с рафтове).

Колоната до камината може да бъде фолирана или остъклена също със светло опушен кафяв цвят.

Антрето може да бъде боядисано в светло зелени цветове или бежово.

Детската стая на А. е добре да преобладава в светло сини тонове, ако е тапет може с кръгли или овални орнаменти в златисто.

Детската стая на К. е добре да преобладава в пъстроцветен тапет, като може основата да е в бяло или розово, а орнаментите да съдържат синьо, зелено, цикламено, портокалово, (червено –но в малки количества). Може и самият тапет да бъде пъстроцветен.

В спалнята е добре стените да преобладават в светло оранжево към червено(не към жълто) или в бледо лилави нюанси. Пода е добре да бъде в преобладаващо сиво. В самата спалня може да се поставят достатъчно подвижни цветни аксесоари/ картини или пластика в други цветове, когато имате нужда от повече емоции. За добрият сън(особено когато двама души спят заедно) и за да може да се отпуснете максимално е добре да няма силни основни цветове.

Терасата (орнаментите от желязо) е добре да боядисате в тъмно виолетово няколко от тях (12 на брой) по ваш избор. Не е задължително да се виждат –т.е. можете да го направите на места където е незабележимо (няма значение) важно е да присъства като цвят.

В банята можете допълнително да внесете уют и веселяшки мотиви, ако използвате портокалов цвят под някаква форма. Докато се къпете ще можете да очистите и емоционално натрупани (лоши) енергии, а същевременно да се заредите и с живителна чиста енергия.

Подходящи аромати за дома са: лавандула, роза, жасмин, тамян, канела, грейпфрут, евкалипт.

Всички допълнителни въпроси и допълнителна информация получавате при среща.

(този цветен числови интериор е правен през 2011 г.)

Даниела Ангелова
Астропсихолог
Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

бутон за социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*