Чудесно или жестоко

Странно е, как човек използва ужасни и ужасяващи думи, за да изрази нещо прекрасно и хубаво!

Все по-рядко чувам правилни думи които да изразят „правилното“ чувство. Словото се е превърнало в абсолютен кич или по-скоро е стигнало ниво на тотално опропастяване, дали от суетност, неразбиране или безхаберие на хората, не ми е ясно.

Как може да опишеш едно прекрасно усещане, преживяване и чувство с думата – жестоко например. В старанието си да подсилиш съответното чувство докато се опитваш да го предадеш на другите в разказите си, всъщност, ти несъзнателно използваш думи, които изразяват точно обратното на прекрасно или чудесно. Езикът ни се е превърнал в пошло, долнопробно и напълно несъответстващо словоизлияние и предаване на информация/обмяна на честоти/ между хората.

Какво прекрасно има в това да кажеш, че си изкарал жестока почивка, страшно парти, свиреп купон, размазващо пътуване, брутална ваканция и така нататък.

Какво си причиняваш и предаваш на околните, като в речника ти присъстват думи, които изразяват само негативно послание и наистина разтърстващо чувство на неприязън. Повечето хора не осъзнават какво мощно влияние има върху всички подобни слова. А те са станали някак ежедневие, дори се счита за „модерно“ да бъдат използвани. Жестоко това, жестоко онова, ужасно това, ужасно онова…а онези чудати позитивни думички, които най-точно биха описали прекрасните, вдъхновяващи, отморяващи и отпускащи моменти на безбрежност, безгрижност, радост, щастливост и тем подобни, вече са изчезващи от ежедневните слова на хората.

Колкото повече – толкова повече (мечо Пух) в информационното поле се насищат негативни и наистина ужасвящи енергии/слова/, които в някакъв момент започват да се материализират, малко по-малко. Това е от една страна и в даден момент ще имаме наистина възможност да се „нагледаме“ на жестока материална среда, защото думите никога не са просто думи. От друга страна, хората които използват подобни думи, влизат в невидим конфликт и вътрешно противоречие с чувствата, които всъщност предават на околните.

Няма как едно прекрасно чувство изразено с жестока думичка, да не породи конфликт на вътрешно ниво. 

Просто този конфликт, това противоречие е неосъзнато за този, които си го причинява. Днес така, утре така, ден след ден така, докато в някакъв момент на критичен праг, енергията не се отприщи. А тя ще се отприщи, защото се натрупва като противовес между вътрешното усещане и външното изразяване. Да не говорим, че с времето негативно заредените думички, които по принцип описват нещо жестоко и размазващо, наслагват у човека такава енергия. Тя се трупа в него и след време му причинява дискомфорт – напрежение, яд, гняв, здравословни проблеми, тревога, вътрешно неудовлетворение, което започва да рефлектира и върху неговата гледна точка, поведение, реакции, възприемане на света изобщо.

Не подценявайте силата на думите, използвайте правилните думи за правилните чувства които искате да предадете на другите, не си причинявайте неща за които дори не подозирате каква сила имат. Бъдете бдителни за езика си и се поправяйте след всяка изпусната неволно думичка, която описва някакви страховити и ужасни неща.

Не само, че не е „модерно“, а всъщност е ужасно наистина да използвате всякакви отрицателни думички и изрази, които не съответстват на истината!

Бъдете мъдри и се улавяйте в движение за подобни речеви грешки, които костват без да подозирате, много излишни тревоги и състояния, както и предизвикват подобни обстоятелства, среда и условия за всички нас.

Всички ние пресъздаваме светът всеки ден и ако си мислите, че нищо не зависи от вас – грешите!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и лични прогнози, терапия, обучение:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

spodelime.com

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*