Щастието е път. Ти си пътят, ти си силата в себе си.

ПЪТЯТ НА ЩАСТИЕТО

Най-голямата тайна е, че ти си щастието!

То е твое естествено състояние, което е нарушено. Забравил си, изгубил си връзката със себе си, като си се отдал на друго. Като знаеш, че ти си щастието, никога няма да го търсиш другаде. Радвай се на всичко и не си приписвай друго чувство.

 Да бъдеш себе си във всеки един момент е щастие!

Приеми се такъв, какъвто си на този етап и в този момент.    Всичко продължава до тогава, докато ти му позволиш. Ума си е твой, но мислите не винаги. Тялото е твое, но чувствата не винаги. Всичко, което съществува около нас –преминава и през нас. Ти си този, който решава на какво ще отдаде вниманието си, какво ще пропусне и какво ще задържи. Не се познаваш, но се приемаш –това е първата заявка за пътя на щастието. Защото, ти си много повече от това, което си мислиш, че си.

 Благодарността е най-висшата ти форма на щастие!

Понеже не знаеш какъв си в действителност, се налага да вярваш в нещо, което ти казва какво си. Така най-голямата ти сила се превръща в слабост, вярвайки на определенията. Каквото и да става, трябва да знаеш, че това е само част от цялата действителност –винаги има и още. Нищо не е крайно и окончателно, всичко се движи и трансформира. Ти участваш в този поток и твоето естество го знае, затова винаги е благодарно за това, което е.

 Ти си това, което те удовлетворява истински!

Всеки път, когато се уловиш, че нещо те отдалечава от щастливото състояние е опасност. Много неща могат да те разсейват и потопят в друго състояние. Трябва да откриеш в себе си нещото, което те удовлетворява и да го развиваш.

ТИ СИ ПЪТЯТ, ТИ СИ РЕЗУЛТАТ НА ДУХА В СЕБЕ СИ.

(част от практическите семинари на тема: Пътят на щастието).

Даниела Ангелова

Астропсихолог

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

Консултации, изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

сподели бутон

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*