Юпитер във Водолей

Нашите български духовни корени идват от Юпитер, не случайно нашите предци наричани езичници – са почитали Слънцето и природата, природните сили, свети Илия е същият този Юпитер или Зевс -ако използвам гръцката митология!

Юпитер в знака Водолей ни носи социални и личностни промени. Характера на планетата е трансформация, пренареждане, преобразуване, като използва наличното и от него изгражда нещо друго, превръща го в друго нещо. Водолея има характер на бунтар, революционер, новатор, гений и той ознаменува различното, промяната, бъдещото. Той разрушава и променя статуквото, нормите и правилата създадени у личността, а след това и в социума, групата, обществото, колективното. Водолея е привърженик на независимостта и свободата, взаимното уважение и неприкосновеност, братството като идеал и философия, противник на всичко, което пленява и задържа развитието, свободното изразяване и често – свободията. Демокрацията е под знака Водолей, но ние тепърва ще се учим и ще прилагаме демократични отношения и норми. Юпитер във Водолей може да ни носи измамно чувство за свобода, избор или определена принадлежност, но може и да ни разкрие личната отговорност и работа която да свършим. Новото съзнание /еволюция/ е заложено в човека и всеки е поне малко подготвен за времената в които се ражда и ще живее. И всеки човек има своята лична роля, работа, участие и принос в развитието на групата, колектива, обществото. Трансформацията в съзнанието е разрушаване на матриците и пренареждане, създаване на нови матрици, или, първо настъпва хаос и след това – ред!

Юпитер във Водолей подлага на разпад основите на нашето битие! Всичко на което сме научени, възпитани, нормите, законите, логиката, стандартите и въобще матриците – личните и социалните, онова в което сме повярвали и следваме без дори да съзнаваме, механичния ред и определен начин на живот. Познатото ни се разпада, променя и се реди отново по нов начин. Това се случва на личностно ниво и от там на групово ниво (общество).

Само това, което е истинно ще остане.

Юпитер като проводник на вярата и истината ни отваря съзнанието, припомня ни миналото, потапя ни в света на невидимото и видимото, показва ни нормите и реда на нещата в техния физически и духовен ред, индивидуалният план на душата и пътя на колективното човечество. Абсолютната истина е основа, непроменяема и има разнообразни начини да се прояви, а човешката истина подлежи на тотална промяна. Нашите стандарти и норми в ума се променят, ние се изчистваме от наслоеното минало на догмите и ставаме все по-автентични(себе си). Приемането и отхвърлянето е начин на разделение, но и начин на приобщаване. Опознавайки крайностите в Козирог, ние трябва да намерим общата основа или допирната точка, изчиствайки първо в себе си онова, което не е вярно, не е истинно, не е обикнато, не е осъзнато, не е прието и не е поправено. Всеки сам ще изчисти не-свободното си съзнание, ще изчисти привнесеното чуждо мнение и мислене, ще пренареди своите разбирания и ще осъзнае че, обща /колективна/ отговорност не съществува!

Всеки човек със своето мислене, емоции, разбиране, поведение, работа, дейност и активност променя себе си и света в който живеем. Всеки от нас е отговорен – не защото така е редно или правилно, а защото е така по принцип, духовен принцип! Вече не се толерира чувството на жертва и нейните производни – а чувството за жертвеност. Всеки човек ще жертва нещо от себе си и онова което е създал и създава. Да се жертваш и да си жертва са различни позиции и последствията от тези различия също са различни.

Всеки е учител и ученик в живота! Всеки е умен по отношение на едно и глупав в друго отношение! Всеки има своите върхове и падения, своите изпитания, провали и успехи. Всеки носи своите житейски „обувки“ или „кръста на разпятието и спасението“! Ще се учим да различаваме външните различия по външни белези от тези в духовно отношение!

Може да гледаме в една и съща посока, но с твърде различни намерения или добрите намерения могат наистина да бъдат път към ада!

Юпитер във Водолей ще ни фиксира в най-важното и в промяната. Ще ни дава сили да устояваме и в същото време да бъдем гъвкави, ще ни покаже хиляди лица на едно и също намерение, ще ни събира и сплотява – не по външни убеждения и спазван морал, а по вътрешни качества и способност на жертвоготовност.

„Ако имате вяра колкото синапено зърно, ще преместите планината“..

Време е всеки да преразгледа вярванията и вярата си! Да открива и надгражда, възпитава силите и възможностите си, да усилва връзката си с духовното, космичното – от което е неизменна част!

Време е човек да осъзнае че, неговата форма/тяло/ не е просто физическа материя – а енергия в различни състояния и сили!

Тези състояния са променливи, те се трансформират и пренареждат, раждат и умират непрекъснато. И тези промени са подвластни на своята природа и на самите нас. Външните средства за промяна от всякакъв характер са само еквивалент на нашето колективно съзнание и самосъзнание. Социалните порядки и начин на живот са само бит – който се променя, но Силите са валидни. Силите на самото естество, природата на нещата, основата на Живота/Енергията.

От 14 май Юпитер ще влезе в знака Риби до края на юни и ще ни напомни за две основни неща и техните производни. Подменената истина и догмите в които живеем и Истината, силата и свободата с която разполагаме!

Ще бъде ретрограден от 1 юли до 18 октомври и ще ни върне в знака Водолей, където ще остане до 28 декември 2021 година. Неговата ретроградност ще донесе отново промени, разместване и наместване, много осъзнаване и истини, реформи. След това ще влезе отново в знака Риби и ще ни снабди с нужната адаптивност и сили.

Ако наистина искате да оправите нещо – то намерете неговата духовна причина – неговата емоционална природа и научете неговата психологическа постройка….променете ги и всичко  наоколо ще се промени……

бутон за споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*