Юпитер в Овен

Нашите български духовни корени идват от Юпитер, не случайно нашите предци наричани езичници – са почитали Слънцето и природата, природните сили, свети Илия е същият този Юпитер или Зевс -ако използвам гръцката митология!

Юпитер в знака Овен ни носи индивидуални, личностни промени. Характера на планетата в този знак бележи категорични новости, които настъпват и бележат край, финал на много неща от миналото. Овена отключва в човека неговата индивидуалност и същина, която често е скрита от самият него, ознаменува неговата безкрайна вяра и безумна смелост.

Той ознаменува ново начало, настъпване на нов етап който ще се развива във времето – преминавайки през всички знаци на зодиака. Овена ще наложи нов поглед, нова гледна точка, нови желания и стремежи, нови норми и правила създадени у личността, а след това и в социума, групата, обществото, колективното.

Овен е привърженик на индивидуализъм и самостоятелност, борбеност, смелост, жертвеност, запазване на личното у човека, особено онова, което е извоювано трудно и славно. Този знак ни учи на достойнство и себеуважение.

Противник на статуквото, ограничаването и незачитането на личната воля, угнетяване и потискане на индивидуалното изразяване и развитие. Демокрацията под знака Овен може да бъде само лично постигната, но ние тепърва се учим на това и ще разберем, че то е много различно от общоприетото и онова в което са ни убедили. Юпитер в Овен може да разбие илюзорното чувство за равенство, общество и общи, глобални ценности, световни каузи и най-вече, ще ни покаже, че всеки сам трябва да свърши своята работа.

Новото съзнание /еволюция/ е заложено в човека и всеки е поне малко подготвен за времената в които се ражда и ще живее. И всеки човек има своята лична роля, работа, участие и принос в развитието на групата, колектива, обществото. Новото в съзнанието е разрушаване на матриците и създаване на нови матрици, или, първо настъпва хаос и след това – ред!

Юпитер в Овен категорично ще срине гнилите основи на нашето битие! Всичко на което сме научени, възпитани, нормите, законите, логиката, стандартите и въобще матриците – личните и социалните, онова в което сме повярвали и следваме без дори да съзнаваме, механичния ред и определен начин на живот. Познатото ни се разпада, променя и се реди отново по нов начин. Това се случва на личностно ниво и от там на групово ниво (общество).

Пословичната вяра на Овен ще ни помогне да действаме, да правим и да се справим. Да очертаем личните си граници, да спазваме личните си отговорности, да сме доблестни и честни. Да сме издръжливи в „буря“ и смирени в „безоблачност“.

Юпитер като проводник на вярата и истината ни отваря съзнанието, припомня ни миналото, потапя ни в света на невидимото и видимото, показва ни нормите и реда на нещата в техния физически и духовен ред, индивидуалният план на душата и пътя на колективното човечество. Отваря бъдещето което всеки може да съзре с духовните си сетива, подсилва интуицията и чувството за оцеляване.

Опознавайки личните си качества и характер в Овен, ние трябва да намерим своята основа, сили, вяра и дръзновение, изчиствайки първо в себе си онова, което не е вярно, не е истинно, не е обикнато, не е осъзнато, не е прието и не е поправено. Време е за самостоятелно и отговорно мислене, създаване на самосъзнание и нов морал, разбиране и поведение.

Да се жертваш и да си жертва са различни позиции и водят до различни резултати.

Юпитер в Овен ще ни даде сили да бъдем активни, енергични, вярващи, смели и правещи. Ще ни дава сили да преустановим порочните практики, навици и да изградим нов морал и да постъпваме по нов начин. Да се осмелим да поискаме и да направим нужното чрез личен пример, за да получим. Дисциплината и самовъзпитанието са задължителни.

Време е всеки да преразгледа вярванията и вярата си! Да открива и надгражда, възпитава силите и възможностите си, да усилва връзката си с духовното, космичното – от което е неизменна част!

Външните средства за промяна от всякакъв характер са само еквивалент на нашето колективно съзнание и самосъзнание. На социално и битово ниво могат да настъпят огромно напрежение и конфликти от различен характер, налагане на нови правила или мерки. Могат да се отприщят силни страсти, дължащи се на честолюбие, егоизъм, фанатизъм, ревност, гняв, ярост, непримиримост.

Юпитер в Овен ознаменува нов раздел в човешкото общество, което първо се случва на лично ниво и се влива в обществото. Възможни са здравословни проблеми свързани с инфекции, възпаления, психични проблеми, силна емоционалност, припряност.

Ако наистина искате да оправите нещо – то намерете неговата духовна причина – неговата емоционална природа и научете неговата психологическа постройка….променете ги и всичко  наоколо ще се промени……

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

  0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

share button

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*