Яспис – червен

Ясписът е декоративна кварцова скала с химическа формула – силициев диоксид, което е уникалното му действие и въздействие върху човешкия организъм и психика.

Силициевият диоксид е химическо съединение което се отнася към групата на киселините оксиди (кислородосъдържащи киселини).

Трябва да се знае, че камъка има силно енергетично действие. Наистина ясписите имат лечебни свойства, както е видно от името им/яспис-изцерявам/.

Червения яспис се свързва с любов, страст, кръвта и живота. Той е от основната земна група минерали на кварца, което го прави изключително възприемчив носител на средата, пространството.

Червения яспис се свърза лесно с ефирната и телесната енергетика на човек, което го прави наистина ценен лечител. Неговата основна характеристика е животоспасяващ и в този смисъл е енергиен активатор. Той задвижва кръвообращението и циркулацията на телесните течности. По този начин всички органи и прилежащи система работят на пълни обороти.

Добре е да се ползва и носи, когато имаме нужда от жизненост, от активност която да използваме в конкретни намерения и цели. Може да се използва и за лечение на сексуални нарушения, разстроен хормонален баланс, сексуална апатичност, както и липсата на хранителен апетит.

Червеният цвят помага за повече хъс, устременост, воля и двигателна активност. Помага при психоемоционални състояния на отчаяние, депресия, чувство за безизходност и самота, като зарежда с вдъхновение, нови идеи, преориентация и духовна смелост.

Може да ни зареди с увереност в собствените сили, да ни помогне да преодолеем разочарования и провали. На физическо ниво се свързва с първа чакра и оцеляването ни като човек, спомага да усетим връзката си със Земята и другите хора.

Съответства на краката/стъпала и вените, засяга верикозна система и координацията ни на тялото. Спомага за лечение на анемия, анорексия, двигателни проблеми, заздравяване на рани.

Вода от червен яспис може да помогне при запушени кръвоносни съдове и натрупани шлаки.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и препубликуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

За изготвяне на индивидуални прогнози/обучение и/или терапия:

astroanalitik@abv.bg

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/?ref=bookmarks

споделяне на връзка

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*