Марс в Овен

Планетата Марс символизира движение и активност.

Свързва се с общата активност на човека и способността му да се движи. Съответства на двигателната активност, общата енергичност и дееспособност у човека. Има влияние върху поведението и случките.

Планетните характеристики имат своите енергийни съответствия в природата, човешкия организъм и кръвните групи.

Планетата Марс ще бъде в знака Овен от 1 май до 10 юни 2024 година и ще съвпадне със Северен възел в Овен!

Марс в Овен ще „плува в свои води“, което означава че, в голяма степен ще има силно изразен активен, деен и импулсивен характер. Планетата Марс управлява всичко свързано с движение и дееспособност, а в Овен ще нарасне неимоверно желанието и мотивацията за активност – нещата да се придвижват, да се случват, да имаме резултати, да правим и да вършим каквото сме решили. Тъй като знака Овен силно съответства на Аза, ще имаме и силна лична енергичност, подвижност, подтик и самоинициативност, издръжливост.

Действията и поведението силно се ръководят от личните ни стремежи, приоритети и желание за себеизразяване. Може да сме по-настоятелни, решителни, прибързани, но и непреклонни, водени от чувството за проявление на замисленото/мечтаното. Идеалистичен оптимизъм и детска наивност често съпътстват този знак, затова е важно да сме внимателни с обещания, уговорки и прояви на нетърпеливост. 

Знака Овен има силна мъжка енергия, а огненият елемент подсилва способността ни да излъчваме, да изразяваме, показваме, даваме и отдаваме. Можем и да „изгаряме“ или да „горим“ в някоя идея, любов, работа, кауза, на практика във всичко, което усетим интуитивно като близко и любимо. Това може да са дори ежедневните неща, които можем да превърнем в предизвикателство, което си струва усилията. Можем и да предприемем инициативи от всякакъв характер, тъй като ще имаме силата и мотивацията да ги реализираме.  В съзвучие с Венера в Телец (тя също е в своя апогей, женски земен елемент -получавам, приемам) с Марс ще образуват изключително хармонична и благодатна връзка. 

В знака Овен, вътрешното дете ще напомни силно за себе си, като ще поиска повече внимание, любов, добро отношение и приключения. Добре е, всеки от нас да го усети и да се погрижи за себе си подобаващо, да се приема и обича, да се вслушва в своите потребности.

 

Съвпада на Марс със Северен възел в Овен – през цялото време ще подсилва много ясно, очевадещо, точно определени лични чувства и желания в човека, неговите лични мотиви, дееспособност и приоритети. Ще даде тласък на силна непоколебимост и енергичност – чрез които ще можем да боравим в предприемането и действията си. Този съвпад ще ни даде и ясна визия в нашите взаимоотношения и постъпки –  с кого и как, къде и защо, личните ни намерения, чуждите очаквания.

Здраве: Възможни здравословни проблеми свързани с мозъчната дейност и психологически нагласи, а също и глава, зъби, венци, слух и зрение, дъвкателна способност (отчасти гърло), верикозни проблеми, мускулни крампи, засилена хормонална дейност, да се внимава за инциденти, не е добре да има прекалени физически натоварвания. Подходящи са ходене, гимнастика, начало на диета или хранителен режим, плуване, масажи и ароматерапия.

Подходящи цветове графит, светлосин, тъмнозелен – тези нюанси спомагат за неутралност, безпристрастност, намаляват психическото напрежение, успокояват емоционално.

Аромат/масло от евкалипт, бергамот, аромат на канела, карамфил, божур.

Подходящи кристали: бял опал, аквамарин, динен турмалин, цитрин – тези кристали помагат за физиологично и психично равновесие, внасят светлина, мъдрост и изобилие в живота.

Винаги бъдете внимателни при използването на кристалите и минералите.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации/обучение/терапия:

astroanalitik@abv.bg

Тази статия е обект на авторско право и публикуването отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони за социални мрежи

1 Kоментар

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*