Меркурий в Овен

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник, общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Планетата Меркурий ще пребивава в ОВЕН от 11.3. – 16.5.2024 г.

Влиянието на знака:

В знака Овен мисловните процеси са стрелкащи, мислите светкавични и бързо преминаващи, а умствената нагласа е емоционално променлива, тъй като е свързана с емоционални стремежи, желания и най-вече идеи. Представата за настояще в знака Овен не винаги съответства на реалността която ни заобикаля, защото, водеща е действителността -т.е. какво се случва точно сега. Във всеки един момент на променящата се действителност, Овена чувства, и затова се изразява на езика на емоциите, неговите мисли са емоционални.  Като знак на новото, началото, начинанията, инициативите, нашето мисловно състояние и начин на общуване, комуникация и интерпретация ще бъдат под силното влияние на собствените ни настроения, чувството за движение, чувството за действие, идеите които идват мигновено в главата ни, а също и усещанията или чувствата които ни обхващат.

Овена е свързан с желанието за действие, неговата огнена стихия оперира в света на идеите. Там, където се зараждат мислите, заготовката в менталния свят, Овена е изключително ментален и в повечето случаи завидно непрактичен. Знака е свързан с първичната /все още непреработена или необработена/ психична и емоционална страна в човека, психичната/нервната енергия – в чист вид. Още преди възпитанието и заучените модели да са се включили, Овена изразява активно тази неканализирана енергия. Идващите идеи от менталното информационно поле под формата на мисли или чувства, ни карат в този знак да ги изразим под формата на някакво действие. Това действие може да бъде словесно, чувствено, емоционално или извършване на физическо действие, а много често всичко това събрано заедно.

Меркурий в Овен насочва нашите мисли и действия в посока на истината – нашата лична душевна истина и тази на космическата Душа. Идейният свят е реалността на нашето огнено или светлинно тяло, затова, информацията от тази реалност е винаги истинска. Тя може да е в противоречие с нашите представи или убеждения (базирайки се на личността, която сме), да противопоставя нашите илюзии и вярвания срещу нашата духовна/индивидуална истина. Затова е добре да се доверим на Себе си!

Характера на знака Овен ще се прояви на практика във всички житейски области и сфери, но най-вече ще влияе върху нашите реакции и поведение, нашата субективна преценка и визия, нашите собствени сили, ще ни насочи към и във себе си. Това може да се изразява в отстояване на нещата, които искаме, в които вярваме, може да ни мотивира да променим нещо в себе си или около себе си, да копнеем за промяна, нови дейности, нови преживявания, нови начинания, промяната на практика може да се прояви във всичко – например: работа, връзки и взаимоотношения, подобрения, надграждане, учене на нови неща, желание за приключения от разнороден характер. Заради своята кардиналност – знака ще ни даде сили, смелост и решителност за същностни или значими действия – без отлагане, без съмнение, без компромис, и тези действия ще бележат и по нататъшни наши планове, събития и условия, т.е. действията ни сега имат способността да се разгърнат, да се установят, да се разширят, да имат своето продължение във времето.

Възможно е в комуникацията и общуването да се създава напрежение, възможни са недоразумения, спорове, влагане на много или силни емоции, променливи психични настроения, трудни компромиси или постигане на разбирателство (освен, ако не стане непринудено и спонтанно), ако не се получи единомислие.

Здраве:Възможни са възпалителни процеси, главоболие, вариране на кръвно налягане, нервност, проблеми с венци или зъби, хазартно или рисково поведение, маниакални мисли, изникване на подсъзнателни страхове и тревожност, избухливост, повишен апетит към определени храни или напитки, безсъние, повишена психическа и физическа активност.

Подходящи цветове:  ясно червено, керемидено, тъмносиво/графит, пурпур – спомагат за духовен подем, изясняване/яснота, творческо откривателство, неутралитет и защита.

Кристали и минерали: Могат да се носят планински кристал, леопардов яспис, оникс, сив лунен камък, пирит – тези кристали спомагат за положително отношение/мироглед, очистват менталното поле и настройват на личната ви вълна, на вашата душевна истина.

(Ако нямате задълбочени познания за кристалите, бъдете внимателни с тяхното използване)!

Аромати: иланг – иланг, бергамот, канела, индрише, жасмин – тези аромати повлияват психичната енергия – тоест, балансират ума-емоциите-физиологичните процеси и нервната система. Вдъхват прилив на свежест, възобновяват спомени и могат да отключат вашите духовни сили.

От 2.4. до 26.4. планетата обръща своето движение – ретрограден Меркурий.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Абонирай се за канала

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за сайт

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*