Меркурий в Дева

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. 

Меркурий в Дева ни помага да сме активни и успешни, да наблегнем на дребните детайли и да проявим постоянство. Резултатност от минали и настоящи действия, развитие, растеж, получаване на дивиденти.

През този период ще се изостри двигателната и психическа активност, повишен мускулен тонус, енергичност и силна променливост. Като знак на чистотата и съвършенството – Девата ще ни подтикне към повече внимание към нашите мисли, емоции и действия, но също и към тези на околните, както и ще забелязваме дребните неща, подробностите, онова което ни спъва по пътя към успеха. Ще изостри чувството за критичност и оценяване, което може да се превърне в мотивация за промяна или в прекалено критикарство и безполезност. Като подвижен знак ще можем да придвижваме бързо своите проекти, да вземаме решения, да поправяме или да полагаме усилия с повече лекота.

Рождената физическа матрица на човека е  свързана с неговата емоционална и ментална природа, която в Дева е силно активна. Чувството за чистота е силно и провокира да поправяме своите криви мисли, негативни емоции и лоши навици. Засилва стремежа и отговорността към собственото си здраве и живот.

Меркурий в Дева ще ни помогне да пренаредим своите приоритети, да поправим негативните си преживявания и от там установените умствени стандарти в които пребиваваме. Ще ни свърже с по-висшата природа на ума и можем да изградим напълно нова гледна точка – като променим и поведението си, физическата активност и начина по който вършим нещата.

Меркурий в Дева ще покаже нашите недостатъци и лоши привички, статуквото на ума и бита, както и начините чрез които да изградим нови стандарти и поведение. Силната подвижност ще спомогне да получаваме по-бързи, видими резултати и така да бъдем окуражени и мотивирани да постоянстваме.

Меркурий като планета на комуникацията и взаимосвързаност в знака Дева ще изостри чувството да общуваш, учиш, комуникираш, да преценяваш и оценяваш, да отсъдиш. Ще даде предимство на практическата работа в съответните условия, ще повиши нашата отговорност и желание за прецизност и качество – а не количество. Ще ни даде ясна визия за настоящето и какво зависи от нашите усилия, удовлетвореност или недоволство от минали резултати и как да продължим напред.

Възможни са физически проблеми свързани с вродени или хронични здравни неразположения, прекалена мнителност, критикарство, неудовлетворение, емоционални драматични настроения, повишена страхливост, силна психическа и ментална активност което може да доведе до негативни мисли, лоши спомени, чувство за безизходност, недоволство, силна физическа активност която задължително трябва да намери своето практическо изразходване – работа, движение. Съществено подобряване на здравето имат всички природни методи – билките, ароматите, цветовете, положителната мисловна настройка, ароматерапия, кристали, медитация, разходки сред природата, хомеопатия.

Цветове в синьо, зелено, кафяво – спомагат за емоционално равновесие, преодоляване на страхове, прибързаност, натрапчивост, внасят повече свежест, увереност и балансират.

Могат да се носят кехлибар, цитрин, лабрадорит.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

консултации и терапия

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

социално споделяне

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*