Меркурий в Стрелец

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия. Добрите оратори, писатели и хората, които имат вродено чувство за общуване, хората които умеят да боравят с криптирана информация, хората с ментален нюх, добрите търговци, посланици,  с дар слово, всички имат силен Меркурий в наталната карта.

Меркурий е информацията.

Меркурий в Стрелец (25.11.-14.12.2021 г.) ще ни покаже, че нашите мисли са „стрели“, които биват насочени в определени желания или цели, които пък оформят нашите нагласи и поведение.

Знака Стрелец е знак на стремящият се – човек и душа. В този знак нашата ментална нагласа търпи непрекъснати промени и затова, ние сме склонни да преживяваме по-разнообразно и богато всеки аспект от действителността, която ни заобикаля. Въображението и представите са особено активни и именно те повлияват нашата чувствителност и най-вече ум, особено това което мислим. Знанието, ученето и надграждането, социалната роля, статут и реализация, религията, образованието, забавлението, пътуването, бизнеса, професионалната среда, авторитетите, утвърдените форми на социален живот, здраве, възпитание и стремеж са на предна линия в този период. Това е чисто видимата и позната форма на ползване и спазване на правилата, страстите които разпалва и целите които оформя Меркурий в Стрелец.  Видимата и привидна действителност, която обаче, не винаги съответства на вътрешната среда и микрокосмос, вътрешната реалност, невидимото в душата, в човека и процесите които невидимо „текат“ и непрекъснато оформят т.н. действителност която ни заобикаля.

Меркурий в Стрелец ни дава стремеж към опознаване на невидимото, скритото, към една мечтана реалност която е вътрешното състояние на всеки човек. Всеки човек е стремящ се на всеки етап от неговото развитие.

В този период ще се стремим да изгладим противоречията в самите себе си, да осмислим целите си, да преразгледаме желанията си и да посветим повече време и действия за тяхното осъществяване. Да надградим знания, да се самообразоваме, да изучаваме скритите аспекти и потайности в самите нас, да осмислим своите намерения и мотивация, да проучим вътрешната си нагласа и преживявания, да познаем основата на мисловните си нагласи и как те повлияват нашите емоции, как под тяхно влияние се променя и нашето състояние на здраве – емоционално, психическо и физическо.

Като подвижен знак, Стрелеца ще ни пренася в чудни и в ужасни състояния на ума и емоциите. Можем да осмисляме и да променяме своите мисловни нагласи, да пренасочваме мисловната енергия в градивна посока и да очертаем целите си или да се оставим на „мисловното течение“ и да реагираме спрямо колективната менталност – която за момента не е особено градивна и оптимистична!

Чудесно време за себереализация, разгръщане, изпълнение на целите, овладяване и трансформиране на емоционалната енергия – която да впрегнем в творчески дейности, да дадем най-доброто от себе си в правене (материализиране) на вътрешния потенциал, уменията които имаме, качествата които усещаме като своя силна страна, да пътуваме и да общуваме със себеподобните си, да преоткриваме себе си, да се запознаваме с нови хора, да научаваме нови неща, да променим вредни навици, да повярваме в разумната интелигентност, да сменим „мисловната плоча/матрица“ която ни ограничава и ни лишава от свободата да творим, да мечтаем и да бъдем автентични.

Цветове в лилаво, изумрудено и сиво  – спомагат за оптимизъм, подем, творчество и духовен прогрес.

Даниела Ангелова

 Астропсихолог

0877 810 672

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

консултации и терапия

info@astroanalitik.eu

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутон за споделяне

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*