Месец Октомври

Десетият месец от годината е устойчив и установяващ. Време за осмисляне, решения, довършителни работи, подготовка за нови начинания. Новостите или измененията които навлизат през този период имат бъдеща резултатност. Месец на пълнота и изобилие от възможности.

През Октомври трябва установим известна рутина, да прокараме път и към бъдещето си, да преразгледаме миналото си, опита си и навиците си. Известни крайности има в този период, това да е времето на проучване и разбиране, че случайностите не са случайни. Продължение в започнатото или в замислени начинания, допълване, обобщаване, „изкристализиране“ на скрити или неуловени причини, изчакване преди действие.

Това е времето на наличните възможности, огледайте и се ослушайте добре, бъдете наясно със своите намерения и убедени в тяхното развитие. Енергията на месеца е добре балансирана мъжка – електрическа, активна, излъчваща, даваща и женска -магнитна, привличаща, приемаща. Изпадане в крайности ще има субективно и индивидуално, според това, доколко човек е балансирал в себе си електромагнитната енергия.

Октомври е баланс, уравновесеност и взаимовръзки, свързаност, обич, любов, разбиране. Месеца ни дава възможност да допълваме знания, да се запознаваме с нови хора, гледни точки, да припознаваме и отсяваме, да приемаме, но и да избираме, решаваме. Времето е добро за промяна, затова нека да е осъзната, волева и пълноценна, като се погрижим за „плевелите“ и го отстраним, това са емоционалните и мисловните рамки, навиците и моделите които следваме или вярваме в тях -безрезервно.

Това е времето в което ще трябва да обърнем енергията отвън – навътре, което ще стане с настъпване на есенното равноденствие. Промените в работата на системите в човешкото тяло и психофизиология ще ни подготвят за по-къси дни и по-дълги нощи, за повече вътрешно вглеждане и здравословна промяна.

Природата и естествените за човека източници на здраве са актуални и през този месец. Задължителна грижа за психическото и физическото здраве, стабилизиране на нервна система, промяна в начина на хранене, умерена почивка и физическо движение, грижа за храносмилателната система, справяне с вредни навици и хронични неразположения, набавяне на витамини и минерали, разходки сред природата, видове спортове, упражнения или терапия, неща които подобряват и балансират нашата психоемоционална и физическа система. Всичко свързано с естествената медицина и терапия (ароматерапия, кристалотерапия, билколечение, водолечение, плуване, масажи, хомеопатия, цветотерапия и др.) е изключително благоприятно.

Цветовете през Октомври са нюансите на златно, кафяво и лилаво – жизненост, баланс, защитеност и дух.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна. Могат да се носят още цитрин и прасковен ахат.

(всички които си имат кристална вода да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

share button

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*