Месец Септември

Деветият месец от годината е променлив и динамичен. Време е за действия в посока реализация, каквото сме посадили и каквито усилия сме положили. Резултатност, изобилие от възможности, необходими промени, подходящи условия, подходящо време, само воля и работа се иска.

През Септември ни очаква много работа в посока установяване на личните си намерения и тяхната реализация. Променливостта ни дава възможност да сме гъвкави, изобретателни, да правим промени в движение без предварителна подготовка. Макар, това да е времето на случване и реализация, случайностите се засилват и за тяхното прозрение е нужна подготовка, това е вътрешната такава над която човек е работил.

Това е времето на нашите „плодове“ от всякакъв характер. Мислите които повтаряме, емоциите в които постоянстваме и действията които сме правили дават налични и видими резултати. Ако нещо не ни харесва, сега можем да го трансформираме, да осъзнаем неговата причина да съществува и ако решим – да го поправим, както и да започнем „на чисто“, отново и различно. Енергията на месеца е определено женска -магнитна, привличаща силно, а излъчването е слабо или не добре изразено.

Септември ни дава възможност да допълваме знания, да отсяваме и преосмисляме, а най-важното да „родим“, онова което сме заченали преди време. Това може да е идея, занимание, работа, чувства, това е всичко, което усещаме като важно и значимо за самите нас. Трябва да положим усилия и да допълваме, променяме и усъвършенстваме започнатото или вече наличното. Времето е добро за промяна, затова нека да е осъзната, волева и пълноценна, като се погрижим за „плевелите“ и го отстраним, това са емоционалните и мисловните рамки, навиците и моделите които следваме или вярваме в тях -безрезервно.

Това е времето в което ще трябва да обърнем енергията отвън – навътре, което ще стане с настъпване на есенното равноденствие. Промените в работата на системите в човешкото тяло и психофизиология ще ни подготвят за по-къси дни и по-дълги нощи, за повече вътрешно вглеждане и промяна.

Природата и естествените за човека източници на здраве са актуални и през този месец. Задължителна грижа за психическото и физическото здраве, стабилизиране на нервна система, промяна в начина на хранене, повече физическо движение, грижа за храносмилателната система, справяне с вредни навици и хронични неразположения, набавяне на витамини и минерали, разходки сред природата, активни спортове или упражнения, самоусъвършенстване, надграждане. Всичко свързано с естествената медицина и терапия (ароматерапия, кристалотерапия, билколечение, водолечение, плуване, масажи, хомеопатия, цветотерапия и др.) е изключително благоприятно.

Цветовете през Септември са нюансите на жълто, зелено и магента – жизнерадост, хъс, спокойствие, яснота, прозрение.

Камъни и кристали: планински кристал – енергията им е чиста, мека и силна. Могат да се носят още бял опал, син халцедон, леопардов яспис.

(всички които си имат кристална вода да си я ползват всеки ден!)

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

info@astroanalitik.eu

 

бутони за социални мрежи

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*