Слънце във Водолей

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни възможности. 

Слънцето навлезе във въздушен неподвижен знак Водолей и по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце във Водолей ще провокира като цяло мозъчната дейност и централна нервна система, като по този начин ще изостри усещанията, мислите и преживяванията в нас. Инстинктите и импулсите са подсилени, което води и до повече напрежение, енергичност която е неравномерна. Това от своя страна подкопава чувството за сигурност, рутината, монотонността и постоянството. Превръща ги в чувство за принуда, тревога, сприхавост, прибързаност, ограничение и липса на свобода от вътрешен и външен характер.

За да овладеем енергията на Водолея е нужна различна настройка в мислите и особено убежденията, да развием гъвкавост и непринуденост, да променим нагласата си за времето и качеството. Да подхождаме различно от обичайното и клишето, да погледнем отвъд видимото и съзнанието, да се отдадем на свръхсъзнанието, интуицията и сърцето.

В голяма степен са водещи „първоначалните настройки“ на всеки от нас. Това означава да се преборим със собствените си мисли и ограничени (често и затвърдени) представи за хората, нещата и дори самите нас. Слънце във Водолей ще ни помогне да бъдем „като децата“ – да изчистим собствените си „Авгиеви обори“ в съзнанието, мислите, емоциите, чувствата и тялото. И за да стане това е нужно поток от сърдечност, невинност, автентичност, понякога и сълзи наравно с тях. Фиксирането или зациклянето са две различни неща и трябва да ги разграничим, но и двете носят своя смисъл и причина. Когато нещо непрекъснато ви е в ума, мислите и съзнанието  си струва да му обърнете внимание и да търсите първоизточника в своите чувства и усещания. Ако пък сте зациклили над нещо – то проверете дали не се дължи на вашите страхове и предубеждения.   

Водолея ще ни помогне да погледнем отвъд привидното и обичайното. Ще ни помогне да сме концентрирани в „тук и сега“ във всеки един момент, да използваме времето пълноценно и разнообразно, да се освободим от собствените си „излишества“ в ума и съзнанието. На ход са нашата чувствителност и необходимостта да изразим себе си.

Този период носи възможност да опознаем собствените си предели и уникалност по естествен начин. Да, чрез случки и обстоятелства които могат да ни създадат притеснения, нервност, да излезем „от равновесие“ или да се отдадем на своите чувства и споделеност – преодолявайки чувството за рационалност, логичност, последователност и убеждението „така се прави, това е редно, това е задължително и тн.“. С две думи можем да се отдадем смело на своите идеи, хрумвания, нестандартност, изобретателност и уникални импулси, които се пораждат в нас.

През периода на Слънце във Водолей може да се сблъскаме със собствената си закостенялост и опитност, предубеденост и угнетеност, собственото си издевателство над себе си, незачитане, неглижиране, илюзии и грешки, но също така и да преборим собствените си кошмари – като поставим своята любов, потребности и чувства да ни водят. Важни сфери са приятелствата, запознанствата, взаимните интереси, идеи и хрумвания, връзките които създаваме и развиваме, средата вътре в нас и около нас. Наситено време за приключения, задължения, разрешаване на казуси, проблеми и съдружия, време за споделяне, засвидетелстване на любов, обич, грижа и взаимопомощ. Преодолявайки собствените си ограничения и „излишен товар“, можем да преоткрием различни неща у себе си и другите хора, да си позволим повече свободомислие, фантазиране, въображение, надграждане, нови знания и преживявания. 

Възможни са здравословни проблеми свързани с верикозни заболявания, нарушения в щитовидна жлеза, вегетативна нервна система, чувството за координация, обостряне на артрит, възпаления, инфекции, дихателни пътища, внезапни усложнения – но и бързо преминаващи. Да се внимава с нередовно ядене, пикантна храна, задържане на емоции и мисли, да се запази психически и емоционален баланс – чрез физическо движение и любими занимания. Възможно е да се проявят хронични проблеми от всякакъв характер и сега можем да се справим с тях.  

Цветове в светлосин, светложълт, сребрист и тюркоазен спомагат за добро емоционално, мисловно и душевно смилане, уравновесяване и баланс, прозрение, духовна яснота и виждане.

Кристали и минерали – могат да се носят планински кристал, бял опал, опушен кварц, турмалини.

За тези които имат кристална вода – да си я използват!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони към социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*