Слънце в Дева

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни постижения. От Слънцето черпим жизнени сили и развиваме определен характер, като преминавайки в различните астрологични знаци, Слънцето „ни подава“ характерни влияния и послания.

Около месец ще пребивава в земен подвижен знак Дева. И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Дева активира нашата физическа сетивност и активност, повишена емоционална нагласа, повишена дееспособност, желание за промяна и разнообразие. Мисловна склонност към анализи, критичност, повтарящи се/натрапчиви мисли. Физиологията ни реагира силно чувствително, силно адаптивна е към ставащото около нас и в нашите представи. Когато Слънцето преминава в знака Дева, всичко има връзка с нашите физически действия и постъпки, двигателната система е в „повишена готовност“, затова е важно какви планове имаме и до колко смятаме да ги осъществим.  

Слънце в Дева подсилва нашите намерения и ни подканва да бъдем активни и дейни в посока тяхното осъществяване. Подвижността на знака ни помага да бъдем гъвкави и мобилни, да поемем повече ангажименти, да свършим повече работа, да проявим повече смелост и да пристъпим към действия. Могат да се явят начинания или проблеми които вървят успоредно, както и да сме готови за паралелни ангажименти. Имаме повече желание и хъс за осъществяване и случване на желаното или планираното, да правим на практика онова, което вече сме обмислили или почувствали като важно, необходимост или намерение.

Девата съответства на чистотата във всичките й форми. Това означава, че ще трябва да се погрижим не само за външната си чистота, а най-вече вътрешната, в нашите взаимоотношения, в нашите намерения и постъпки, в нашите мисли и пожелания. 

През този период (около месец) е важно да обръщаме внимание на мислите и емоциите си. Те са нашето „гориво“ за мотивирани действия и определено поведение. Знака Дева ще провокира нашата емоционална природа и ще възобнови забравени, игнорирани или потиснати страхове, тревожност, притеснения, мечти, желания и цели. Затова е добре да се движим повече физически, да занимаваме ума с положителни мисли, да осмисляме и съзнаваме своите негативни модели, които проявяват известна хроничност и повтаряемост.

Слънце в Дева ще „извади“ от нас – онова което дълбоко сме забравили(скрили), подсъзнателните шаблони придобити чрез възпитанието и личните ни убеждения, но също и вродената способност да мечтаеш, да се забавляваш, да твориш, да опитваш и да изследваш. Слънце в Дева е проявената материална страна на живота, онова което ни заобикаля и онова, което сами създаваме, пресъздаваме и видоизменяме. 

Като подвижен знак, Девата ще изостри нашата променливост, прибързаност, практичност, силно желание за физически действия и работа, за случване, за постигане, за видими резултати, изостря чувството за критичност, задължение, отговорност, чувството за вина, но и ще помогне за нашата изобретателност, интуитивно мислене, емоционална чувствителност, творчество, любезност, загриженост. Ще ни помогне да намерим сили, енергия и мотивация да започнем нещо ново или да довършим започнатото, да придвижим плановете и целите си, да си изясним обстоятелствата и причинно-следствените връзки. Да променим навиците си, да се погрижим за себе си и другите, да предприемем активни действия в посока постигнатост, да осмислим пречките по пътя.

Физиологичните промени и особености (неразположения, болки, нарушена кондиция(шаблон) ни разкриват своята цикличност, повтаряемост и преобразуване. Възможни са проблеми с координацията, замаяност, главоболие или внезапна умора/енергичност, силни желания и натрапчиви мисли, повишена обидчивост или раздразнителност, стомашни неразположения, емоционални блокажи (стрес, ступор и др.), мигрени, нарушения в дихателната система, вариране на кръвно, пулс, повишен апетит, импулсивност, кашлица и дори възпаления от психосоматичен характер!  

 През този период е добре да се занимаваме с градивна промяна в себе си и своите навици, здравословна промяна отвътре и отвън (външен вид), добро време за повече физическа активност, диети, режими, промяна в поведението и най-вече емоционалната възприемателност и реакции, помагат всички естествени и природни средства, добрите взаимоотношения, позитивната нагласа подплатена с действия, повече разходки и любими занимания, спорт, плуване, почивка, ароматерапия и цветотерапия, кристалотерапия, повече съзнателност и воля, съзидателност и стремеж към по-доброто, но и да дадеш най-доброто от себе си.

Слънце в Дева е време да изчистиш ненужното и да откриеш необходимото!

Подходящи цветове са зелено, синьо, сребристо. Тези нюанси спомагат за баланс, умереност, засилват мотивацията, изясняват и успокояват.

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

сподели бутон

Facebookyoutubeinstagram


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*