Слънце в Рак

СЛЪНЦЕТО Е ИЗВОР НА ЖИВОТ

То е източник на сила и воля, представлява творческата ни енергия, изразяването на нашата същност и личност.

Слънцето е източник на нашата идентичност и индивидуалност, извор на живот, за това кои сме и какво правим, показва качеството на нашите духовни възможности. 

Слънцето навлезе във воден кардинален знак Рак И по този начин, ние ще бъдем „снабдени“ с определен вид енергия, която възприемаме в себе си и предаваме на околните. Нашата визия за света и нещата е обагрена от характера на този знак, латентни качества, потенциал и способности се активират и проявяват.

Нашата психоенергийна система е повлияна от природните стихии и се променя според слънчевия ритъм.

Природните стихии символизират 4 -те нива на съзнание:

огън – идентичност (витално тяло – истината и представите за себе си и света)

въздух – мислене (ментално тяло – оцветява се от мислите)

вода – емоция (емоционално тяло – насоченост и интензитет на емоцията)

земя – действието (физическо тяло – физическото действие осъществявано от мозъка и нервната система)

Слънце в Рак ще провокира нашите инстинкти, интуиция и дълбоки чувства. Засяга нашата емоционална и биологична природа, чувството за съхранение, опазване и размножаване. Активира способността да се научим да се грижим, да оцеляваме и да развиваме природните дадености. В сърцевината на всеки от нас стои зрънцето живот, което ние сме отговорни да ценим и пазим, да сме полезни и плодотворни чрез майчински чувства и дълбока емпатия. Изострената чувствителност ще ни помогне да усетим както вътрешните си потребности и чувства, така и тези на околните, ще ни провокира да променим своите нагласи спрямо света. 

Дълбоката чувствителност и деликатност на Рака ще ни помогне да открием своите позитиви и негативи, да променим или да разширим някои свои качества и способности. Засилва се чувствата за принадлежност, грижа, обич, нежност, свързаност, семейство.

Този период ни носи възможност за създаване на нови връзки и познанства, за създаване на семейство, роднински и близки срещи, всичко свързано с недвижимо имущество – инвестиране, ремонти, покупко-продажби, наеми, пътувания с цел делови ангажименти или развлекателни, приятни моменти. Възможни са крайни решения относно брак, работа, приятелства, връзки, възможни са разочарования и поемане на излишни емоционални „товари“, удачен период за зачеване, бременност, лечение и терапия -независимо от здравословните проблеми. Природните методи, както и повече разходки сред природата са особено подходящи.  

Слънце в Рак носи много женска енергия – това означава да отглеждаш, да запазваш, да увличаш и привличаш. Затова е много важно всеки да преценява какво иска да запази, какво да „изкорени“, какво да размножава и в каква среда и хора да го прави, какво му принадлежи и за какво е отговорен. Много плодотворен период! 

Силна чувствителност и емоционални настроения, силна привързаност и потребност да си приет, обичан, харесван. Възможни са вербални проблеми заради емоционални различия, на моменти силна психична и умствена дейност, възможни проблеми със съня, нервни неразположения, проблеми със стомах, ендокринна система, трудно спазване на режими, да се пие много вода и повече спокойствие, пазете се от преяждане или гладуване, въобще от крайности.

Цветове в сребристо, светложълто, тъмносин ще спомогнат за спокойствие, ведрост, интуитивни прозрения, прекалена тревожност или ангажираност.

Кристали и минерали – могат да се носят сив или прасковен лунен камък, бял опал.

За тези които имат кристална вода – да си я използват!

Даниела Ангелова

Астропсихолог

0877 810 672

консултации/терапия/обучение

astroanalitik@abv.bg

Този текст е обект на авторско право и публикуването му отчасти или изцяло се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.

https://web.facebook.com/DanielaAngelova.astrolog/

бутони към социални мрежи

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*